ΤΟΥΡΚΟΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Φύσηξε φουρτούνα Χαλούκ Λεβέντ στην πλατεία της Κομοτηνής

levent 1 Η Κοινότητα Νέων Ακαδημαϊκών (GAT) οργάνωσε στις 23 Αυγούστου στην πλατεία της Κομοτηνής το 4ο Φεστιβάλ Νεολαίας. Καλεσμένος από την Τουρκία ο καλλιτέχνης Χαλούκ Λεβέντ, με τα υπέροχα τραγούδια που ερμήνευσε, προσέφερε στα χιλιάδες άτομα που ήρθαν από την Κομοτηνή και από χωριά μια υπέροχη διασκέδαση. Στην ομιλία που έκανε επί σκηνής ο καλλιτέχνης Χαλούκ Λεβέντ, ανέφερε πως η Ελλάδα δεν έδωσε βίζα σε δύο μέλη του συγκροτήματος, και εξέφρασε την επιθυμία του σε μια εποχή που καταργούνται τα σύνορα, να γίνει και η Τουρκία μέλος της Ε.Ε.

Στον χώρο του φεστιβάλ υπήρχε μια έκθεση φωτογραφίας που παρουσίαζε την περιοχή. Την εναρκτήρια ομιλία του φεστιβάλ έκανε ο πρόεδρος της GAT ο Μουράτ Μουσταφά. Ο πρόεδρος Μουσταφά ευχαρίστησε όλους τους παρόντες για την συμμετοχή τους. Ακολούθως δόθηκε από μια ευχαριστήρια πλακέτα στους εκπροσώπους των εταιριών που ήταν σπόνσορες του φεστιβάλ.

Ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ στην ομιλία του ανέφερε πως πάντα υποστηρίζει την συνέχιση αυτού του είδους των εκδηλώσεων, διότι όπως είπε αυτές οι ωραίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αποτελούν ένα κέρδος για την Θράκη όπου συμβιώνουν διαφορετικοί πολιτισμοί.

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς στην ομιλία του ανέφερε πως η GAT πετυχαίνει σημαντικά πράματα, κάτι που δείχνει πως το μέλλον μας είναι σε σίγουρα χέρια, ενώ είπε πως πάντα τους στηρίζουν.

Ο αντιδήμαρχος Ισμάηλ Λεβέντ μιλώντας εξ ονόματος του δήμου Κομοτηνής, συνεχάρη όλους τους φορείς και τα άτομα που οργάνωσαν αυτή την βραδιά.

¨Σκοπός όλων μας εδώ είναι να συμβάλουμε στην ελληνοτουρκική φιλία¨

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ άρχισε την ομιλία του χαιρετίζοντας όλους και συνέχισε λέγοντας : ¨Αξιότιμε λαέ της Κομοτηνής και αξιότιμοι νέοι σας χαιρετίζω όλους σας με σεβασμό. Τα φεστιβάλ στην Δυτική Θράκη συνεχίζονται. Την περασμένη εβδομάδα οργανώθηκαν φεστιβάλ στον Κάλχα και έπειτα στον Κένταυρο. Την Κυριακή μετείχαμε στις εκδηλώσεις του Χίλια και την επόμενη εβδομάδα είναι οι εκδηλώσεις του Αλάντεπέ. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ. Σκοπός όλων μας εδώ είναι να συμβάλουμε στην ελληνοτουρκική φιλία. Και εγώ κάνω ότι είναι δυνατόν για αυτό. Αλλά είμαι σίγουρος πως αυτά τα φεστιβάλ που οργανώνετε εσείς οι νέοι είναι πολύ πιο πετυχημένα. Διότι η μουσική σύνορα δεν γνωρίζει. Σήμερα απόψε εδώ θα εμφανιστούν μουσικά σχήματα και ο καλλιτέχνης Χαλούκ Λεβέντ από την Τουρκία. Ελπίζω πως και οι ομογενείς μας αλλά και οι Έλληνες φίλοι μας θα τους ακούσετε με χαρά. Για αυτό τον λόγο ευχαριστώ ολόκληρη την Κοινότητα Νέων Επιστημόνων, όπως και τους σπόνσορες. Επίσης τον επόμενο μήνα ανοίγουν τα σχολεία, εύχομαι σε όλους επιτυχίες.

Στο φεστιβάλ που οργανώθηκε στην πλατεία της Κομοτηνής, μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ισμαήλ Λεβέντ, η αντιδήμαρχος Αριανών Εσρά Αλή Τσαβούς, ο αντιδήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο Σερκάν Μπεκίρ-μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης ΧουσεΪν Εσάτ, ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Τσετίν Μάντατζι, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και χιλιάδες κόσμος.

hal-b1

hal-ft4

hal-ft5

hal-ft6

hal-ft11

Εφ. Μπιρλίκ 24/8/2013