ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΥΤΗΡΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

Τους δηλητηριασμένους εργάτες του ¨Πλοίου της Αγάπης¨ τους έδωσαν να πιουν αριάνι και τους έστειλαν σπίτι

page_ask-gemisinde-zehirlenen-iscileri-ayran-icirip-eve-yollamislar_553035772

Ο Εκρέμ Γιολντάς συγγενής του Ντογάν Μπαλτζί –εργάτη που πέθανε- δήλωσε : Ο Ντογάν την δεύτερη μέρα του Μπαϊραμιού ήρθε σε εμάς. Την προηγούμενη μέρα αυτός και τρεις ακόμη εργάτες είχαν δηλητηριαστεί. Ούτε καν σε ένα νοσοκομείο δεν τους πήγαν, απλά τους έδωσαν να πιούνε αριάνι.

Κατά την ώρα που 11 εργάτες στο διαλυτήριο πλοίων στο Αλίαγα της Σμύρνης, είχαν μπει στην μηχανή του ¨πλοίου της αγάπης¨ “Quail Cruises’, υπήρξε διαρροή αερίου από το οποίο δηλητηριάστηκαν ο 37χρονος Ντογάν Μπαλτζί και ο 40χρονος Νταβούτ Οζντεμίρ, τα σώματα των οποίων μετά από την νεκροψία αποδόθηκαν στις οικογένειες τους.

Ο Εκρέμ Γιολντάς συγγενής του Ντογάν Μπαλτζί, αναφέρει πως επρόκειτο για μια εργατική δολοφονία, και λέει : ¨ Ο Ντογάν την δεύτερη μέρα του Μπαϊραμιού ήρθε σε εμάς. Μια μέρα πριν αυτός και τρεις άλλοι δηλητηριάστηκαν. Ούτε καν σε ένα νοσοκομείο δεν τους πήγαν, μόνο τους έδωσαν να πιούνε αριάνι. Ακόμη τα πόδια του ήταν ανίσχυρα, με το ζόρι στεκόταν όρθιος¨.

……………

Τον απέλυσαν δίχως αποζημίωση στην εταιρία όπου δούλευε δύο χρόνια. Τον κάλεσαν για δουλειά στο Μπαϊράμι. Ούτε ο ίδιος δεν ήξερε σε ποια εταιρία εργαζόταν. Σε εμένα έλεγε πως ¨Δεν ξέρω σε ποια εταιρία δουλεύω και από ποιάν θα πληρωθώ¨. Αυτό δεν είναι ατύχημα αλλά δολοφονία. Να βρεθεί μια λύση για τους θανάτους στα διαλυτήρια πλοίων. Πόσων ακόμα οι ψυχές θα καούν ; Κάθε περιστατικό προσπαθούν να το σκεπάσουν με λεφτά. Αυτό θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θα υποβάλλουμε μηνύσεις κατά των υπευθύνων¨.

……………

Εφ. Μπιργκιούν 12/8/2013