ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

O υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ επισκέφτηκε τον σύλλογο των ομογενών στην Θεσσαλονίκη

der celik 1

O υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια του ¨Σπιτιού Ατατούρκ¨ επισκέφτηκε και τον Πολιτιστικό σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης που ιδρύθηκε από μουσουλμάνους που ζούνε στην Θεσσαλονίκη. Στην επίσκεψη αυτή παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο πρόξενος στην Θεσσαλονίκη Τογρούλ Μπιλτεκίν, και από την Δυτική Θράκη οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο πρώην βουλευτής Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Αρίφ Αχμέτ και ο θρησκευτικός λειτουργός που υπηρετεί στην σύλλογο.

Ο υπουργός Τσελίκ έκανε την προσευχή του μαζί με τους ομογενείς στο μετζίτ του συλλόγου. Ο υπουργός μετά από την προσευχή συζητώντας, ανέφερε : ¨Με ικανοποίηση βλέπουμε την αύξηση των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στον τουρκικό και στον ελληνικό λαό. Τις μειονότητες των οποίων τα δικαιώματα είναι εγγυημένα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, τις βλέπουμε ως γέφυρες φιλίας μεταξύ μας. Μεγαλύτερη μας επιθυμία είναι η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ορθόδοξη μειονότητα στην χώρα μας να συμβάλουν στην σύναψη ισχυρών δεσμών ανάμεσα στις χώρες μας¨.

Μετά από την επίσκεψη, ο πρόεδρος του συλλόγου Οσμάν Ισμαήλογλου, χάρισε από μια πλακέτα στον υπουργό Τσελίκ, στον πρέσβη Ουράς και στους βουλευτές, ενώ ο υπουργός Τσελίκ έγραψε στο βιβλίο εντυπώσεων του συλλόγου τα συναισθήματα και τις σκέψεις του και υπέγραψε.

der celik 2

der celik 3

der celik 4

der celik 6 der celik 7

 Εφ. Μπιρλίκ 17/8/2013

Σχ : Στο μουσείο του Κεμάλ ο Τούρκος υπουργός είχε κάνει λόγο για ¨ορθόδοξη μειονότητα των Ρωμιών¨.  Τώρα έγινε σκέτο ¨ορθόδοξη¨.