ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΑΪΡΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Χαρά Μπαϊραμιού στην Κομοτηνή

3

Το Μπαϊράμι του Ραμαζανιού όπως σε όλη την Τουρκοσιλαμική κοινότητα, έτσι και μεταξύ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης εορτάζεται με ενθουσιασμό. Μετά από την προσευχή του Μπαϊραμιού στ γεμάτα τζαμιά, οι οικογένειες τέλεσαν μεταξύ τους τον εορτασμό.

Το Μπαϊράμι όπως κάθε χρόνο γιορτάστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό στην Δυτική Θράκη. Μετά από τις τελετές που έγιναν σε συλλόγους μας όπως στην Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης κ.α., οι άνθρωποι μας συνέρρευσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Τους μουσαφίρηδες υποδέχτηκαν στην είσοδο με πολύ θερμό τρόπο ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ και άλλοι εργαζόμενοι του προξενείου.

Στους εορτασμούς εκεί μετείχαν οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν Κι Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι εκλεγμένοι μουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, πρόεδροι συλλόγων της τουρκικής μειονότητας, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος της ABTTF Xαλίτ Χαμπίπογλου, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Οζτζάν, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο επικεφαλής του συνδυασμού Κοινωνικό Κίνημα Τζεμίλ Καμπζά, και χιλιάδες ομογενείς.

Η τελετή συνεχίστηκε αργότερα στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  8/8/2013

Σχ : Μερικές φωτογραφίες από το ίδιο δημοσίευμα με δικές μας διευκρινίσεις

4

Από τους πρώτους που έφτασε φυσικά , ο τουρκομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

5

Το προεδρείο των ΕΠΑΘΙΤΩΝ  με πρώτο βέβαια τον πρόεδρος Μεχμέτ Ντερντιμάν.

1150415_3298234470408_256894722_n

Και αυτός ο κύριος αριστερά είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας !  Δύο ώρες  ¨σκοπιά¨ έξω από το προξενείο, μας πρόσεξε ο πρόξενος και πρότεινε να βγούμε φωτογραφία. Γιατί όχι ;