Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΖΑΝΙ

Υπουργείο Πεσμεργκά : Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Κούρδους της Συρίας

page_pesmerge-bakanligi-suriyeli-kurtlere-yardima-haziriz_082545111

Το υπουργείο Πεσμεργκά της διοίκησης του Β. Ιράκ ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να βοηθήσει με 8 μονάδες τους Κούρδους της Συρίας.

Το υπουργείο Πεσμεργκά της Ιρακινής Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης, ανακοίνωσε πως εάν δοθεί η έγκριση από τους ηγέτες των Κούρδων της Συρίας είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, και ότι αναμένουν εντολή από τον Μπαρζανί.

Ο υφυπουργός Πεσμεργκά Ενβέρ Χατζηοσμάν μιλώντας στο ράδιο NEVA, είπε πως 8 μονάδες στρατού έχουν εγκατασταθεί στα ιρακοσυριακά σύνορα , αλλά ότι ακόμη δεν τους έχει δοθεί εντολή να βοηθήσουν τους Κούρους της Συρίας. Ο Ενβέρ Χατζηοσμάν ανέφερε πως είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τους Κούρδους της Συρίας και ότι ¨ Αυτές οι μονάδες είναι υπό τις εντολές της Περιφερειακής Διοίκησης Κουρδιστάν, και θα εφαρμόσουν όποια απόφαση ληφθεί¨.

Είχαν κλείσει τα σύνορα

Ο πρόεδρος της περιοχής του Κουρδιστάν Μεσούτ Μπαρζανί είχε προτείνει ως εναλλακτική στο YΡG, να σχηματιστεί μια εθνική δύναμη αποτελούμενη από Κούρδους της Συρίας και να σταλεί στην Ροζάβα, αλλά υπήρξε διαφωνία με το PYD, και μετά από αυτό είχαν κλείσει την συνοριακή πύλη της Σεμέλκα. Η απόφαση αυτή που είχε προκαλέσει θυμό στους Κούρδους της Συρίας συνδέεται με την πίεση που άσκησε η Τουρκία στον Μπαρζανί.

Τ24  7/8/2013

Σχ :Οι ομοεθνείς του Κούρδοι σφάζονται στην Ροζάβα, και ο Κούρδος Μπαρζανί παίζει τα παιχνίδια της Τουρκίας. Θλίψη…