ΙΑΒΕΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε καρκινοπαθή κρατούμενο έδωσαν αναφορά ¨μπορεί να μείνει μόνος του¨!

ddd5a2ef0c62fdab32ebf1765541ff50

Στον Χαγιατί Καϊτάν-κρατούμενο των φυλακών τύπου D στο Ντένιζλι δόθηκε ιατρική αναφορά πως ¨μπορεί να μείνει μόνος του¨. Πραγματικά αποτελεί θέμα τι άλλαξε για τον Καϊτάν ο οποίος έχει καρκίνο στον εγκέφαλο, τα δάχτυλα των ποδιών του κόπηκαν, αδυνατεί να χρησιμοποιήσει το δεξί του χέρι, και για τον οποίο πριν από ένα χρόνο είχε δοθεί ιατρική αναφορά πως ¨δεν μπορεί να μείνει μόνος του¨.

Ο Χαγιατί Καϊτάν έχει καταδικαστεί σε ισόβια για υπόθεση σχετικά με το ΠΚΚ. Λόγω του καρκίνου του στον εγκέφαλο τις προηγούμενες μέρες εγχειρίστηκε και συνεχώς είναι υπό παρακολούθηση για να μην υπάρξει μετάσταση.

……..

Η δικηγόρος Εμέλ Σαγίν μιλώντας στο ΑΝF ενημέρωσε πως ¨ Στον εγκέφαλο του Χαγιατί Καϊτάν υπάρχει όγκος, ενώ έχουν κοπεί δάχτυλα σε πόδια και χέρια. Τα δάχτυλα στα πόδια κόπηκαν λόγω κινδύνου παγώματος, ενώ παρόμοια αναπηρία υπάρχει και στα δάχτυλα του δεξιού χεριού καθώς δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

……………….

Κατά την διάρκεια των επιληπτικών του κρίσεων υπάρχει κίνδυνος θανάτου. Και ενώ του έχει δοθεί ιατρική αναφορά πως ¨δεν μπορεί να μείνει μόνος του¨, η διοίκηση των φυλακών αν εφαρμόσει την τελευταία αναφορά μπορεί να τον βάλει σε κελί μόνο του¨.

……………

Μιλώντας στο ANF η αδερφή του Καϊτάν, η Γκιουλσέν Καιτάν δήλωσε : Μα αφήστε τους γιατρούς, ακόμη και έναν άνθρωπο στο δρόμο να ρωτήσεις θα καταλάβει πως δεν μπορεί να μείνει μόνος του. Η κατάσταση του αδερφού μου είναι ειδική, έχει όγκο στον εγκέφαλο. Εγχειρίστηκε μερικές φορές, και εξ αυτού ανέπτυξε και επιληψία. Μένοντας μόνος διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του, κινδυνεύει να πνιγεί. Το μέτρο αυτό δεν πείθει κανέναν άνθρωπο με συνείδηση¨.

……………..

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 5/8/2013

 Σχ : Δηλαδή η τουρκική δικαιοσύνη όχι μόνο δεν τον αποφυλακίζει αλλά δεν του επιτρέπει να έχει και συγκρατούμενους στο κελί του !