Ο ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ T.C…….

Mεγάλο  ενδιαφέρον για τον πρόξενο της T.C. Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν στον Σοχό

sohos

Mεγάλο υπήρξε το ενδιαφέρον για τον πρόξενο της T.C. Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν, στο φεστιβάλ αγώνων πάλης με λάδι στην περιοχή του Σοχού Θεσσαλονίκης.

Σε μια ορεινή περιοχή του χωριού Σοχός του δήμου Λαγκαδά-Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 28-30 Ιουνίου το παραδοσιακό φεστιβάλ αγώνων πάλης με λάδι με συμμετοχή μεταξύ άλλων δύο παλαιστών από Αδριανούπολη, όπως και από διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας και των Σκοπίων, ενώ μετείχε και ο πρόξενος της T.C. Θεσσαλονίκης Τογρούλ Μπιλτεκίν.

Στο φεστιβάλ που είχε τον χαρακτήρα μιας εκδήλωσης μικρότερης έκτασης αυτού που γίνεται στο Κιρκπινάρ, και αποτελεί συνέχεια των οθωμανικών παραδόσεων, μετείχε ο πρόξενος Μπιλτεκίν, ενώ στην ομιλία που έκανε υπογράμμισε την συμβολή των αγώνων και του πανηγυριού στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού, και έδωσε το βραβείο σε έναν παλαιστή από τον Σοχό.

Ο πρόξενος Μπιλτεκίν μετά από την ομιλία του προς τον κόσμο, ενώ χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον που έδειξε για τους μουσικούς που ενθουσιάζουν την παλαίστρα και εμψυχώνουν τους παλαιστές, όπως και για τους αθλητές και διοργανωτές. Η παρουσία μάλιστα ενός ομογενή από τα Σκόπια ο οποίος απευθύνθηκε στα τουρκικά στον πρόξενο, δημιούργησε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Μεταξύ των θεατών και μαζί με τον πρόξενο Μπιλτεκίν παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Λαγκαδά-Λιτής και Ρεντίνας Ιωάννης, η βουλευτής της β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην δήμαρχος Σοχού Θεοφάνης Παπάς, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σοχού Αθανάσιος Λέτσιος, και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στο πανηγύρι που συνέπεσε με μια σημαντική εορτή για την ελληνορθόδοξη εκκλησία (Αγίων Αποστόλων), μίλησε ο μητροπολίτης Ιωάννης, ο οποίος αφού τόνισε την σημασία της μέρας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συμμετοχή του πρόξενου και πρόσθεσε πως τέτοιες εκδηλώσεις φέρνουν πιο κοντά τους λαούς.

Ο πρόξενος της T.C. στην Θεσσαλονίκη Τογρούλ Μπιλτεκίν λέγεται πως έχει πετύχει να κερδίσει την αγάπη των Ελλήνων στην περιοχή, καθώς με τις θερμές επισκέψεις του σε ελληνικές αρχές σε μια μεγάλη περιοχή, έχει συμβάλει σημαντικά στην προσέγγιση ανάμεσα στους επιχειρηματίες και στους λαούς των δύο χωρών. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ξουλίδου βλέποντας την θέρμη του πρόξενου με τον κόσμο της περιοχής, στην ομιλία της ανέφερε πως παρακολουθεί και θαυμάζει τις εργασίες του πρόξενου για την προσέγγιση των λαών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σοχού Αθανάσιος Λέτσιος δήλωσε πως όπως κάθε χρόνο την επόμενη εβδομάδα θα πάνε με μια ομάδα 100 ατόμων αποτελούμενη από κατοίκους της περιοχής και αθλητές, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες πάλης με λάδι στο Κιρκπινάρ.

1

2

 

3

 

4

 

5

Eφ. Μπιρλίκ 6/7/2013

Σχ : Για όποιον το ξεχνά, ίσως είναι χρήσιμο να θυμίσουμε κάποιες πικρές αλήθειες σχετικά με το ποιά είναι η χώρα που εκπροσωπεί ο τόσο συμπαθητικός κύριος Μπιλτεκίν…

Λοιπόν η Τουρκία :

1) Κατέχει παράνομα από το 1974 το 40% της Κύπρου και κάθε τόσο απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία !

2) Διατηρεί ακόμη την ΠΑΡΑΝΟΜΗ απειλή πολέμου σε περίπτωση που ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμα μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

3) Διαθέτει αποβατικά σκάφη απέναντι από τα νησιά μας και προμηθεύεται γέφυρες ταχείας ζεύξεως  για υπέρβαση υδάτινων κωλυμάτων (βλ. Έβρος).

4)  Είναι το κράτος που ως πιστοποιητικό γέννησης του έχει τις γενοκτονίες Αρμενίων , Ποντίων και άλλων Μικρασιατών Ελλήνων.

5) Είναι το πρώτο κράτος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως ¨Μακεδονία¨

6) Είναι το κράτος που υποσκάπτει με μύριους τρόπους την ελληνική κυριαρχία στην Θράκη.

7) Είναι το κράτος που ουσιαστικά σπρώχνει στην Ελλάδα όλους τους λαθρομετανάστες.

Φτάνουν αυτά ή να γράψουμε κι άλλα ;

Να χέσω για πρόξενο !