ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑΞΙΜ

¨ Έμποροι με καδρόνια¨ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους

page_sopali-esnaf-eylemcilere-ve-gazetecilere-saldirdi_985622576

Ομάδες με άτομα που κρατούσαν ξύλα και λέγεται ότι ήταν επαγγελματίες, επιτέθηκαν σε ομάδες διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον νόμο σχετικά με το TMMOB και τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί.

Από την επίθεση αυτή το μερίδιο τους έλαβαν και οι δημοσιογράφοι.

Την περασμένη εβδομάδα στην επικαιρότητα βρισκόταν ο επαγγελματίας από το Ταλίμχανέ ο οποίος στην διάρκεια διαδήλωσης για το πάρκο Γκεζί επιτέθηκε σε διαδηλωτές ¨με χατζάρα¨. Σήμερα στην επικαιρότητα βρέθηκε η επίθεση που έκαναν επαγγελματίες της περιοχής Ταξίμ σε βάρος διαδηλωτών

Σήμερα το βράδυ η αστυνομία επενέβη σε ομάδες που συγκεντρώθηκαν στην λεωφόρο Ιστικλάλ μετά από έκκληση της Αλληλεγγύης Ταξίμ και του Επιμελητηρίου Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων.Και ενώ οι διαδηλωτές και δημοσιογράφοι διαλύονταν στα γύρω σοκάκια δέχτηκαν επίθεση από άτομα που κρατούσαν ξύλα και λέγεται πως ήταν έμποροι.

Υπήρξαν στιγμές έντασης ανάμεσα σε διαδηλωτές και εμπόρους στην Ιστικλάλ και σε γύρω δρόμους. Κάποιοι έμποροι βγήκαν στα μαγαζιά τους και με ξύλα στα χέρια όρμησαν σε διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές αντιδρώντας ανταπέδωσαν σε αυτά τα άτομα.

Χτύπησαν δημοσιογράφους

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι από δύο καφετέριες στον δρόμο Αϊχάν Ισίκ, αντέδρασαν όταν είδαν διαδηλωτές που έφευγαν από αστυνομικούς να μπαίνουν στον δρόμο τους. Υπήρξε εκεί μια ένταση. Η ομάδα αυτή έβρισε και προσπάθησε να χτυπήσει δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να πάρουν εικόνες εκείνη την στιγμή. Σε βάρος της ομάδας αυτής επενέβη η αστυνομία. ¨όταν ακούστηκε το περιστατικό μια πολυπληθής ομάδα διαδηλωτών μπήκε στον δρόμο αυτό.

Στο μεταξύ ακούστηκαν 2-3 πυροβολισμοί. Δεν έγινε γνωστό κάτι άλλο για τους πυροβολισμούς, όπως και για τον αν τραυματίστηκε κάποιος.

 T24  13/7/2013  21:54