ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χρηματικό πρόστιμο σε έκθεση για το πάρκο Γκεζί !

paracezasigezi

Χρηματικό πρόστιμο σε 9 άτομα επιβλήθηκε, σχετικά με την έκθεση φωτογραφιών που άνοιξε στο Μπόλου και η οποία έδειχνε την αστυνομική αγριότητα στο πάρκο Γκεζί και σε άλλους νομούς της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα οργανώθηκε από την ¨Πλατφόρμα πάρκου Γκεζί¨ στην λεωφόρο Ιζζέτ Μπαϊσάλ έκθεση με θέμα τις αστυνομικές επιθέσεις.

Μετά από την έκθεση επιβλήθηκε από τον δήμο Μπόλου πρόστιμο 1000 λιρών σε 9 άτομα, μεταξύ των οποίων και η Γκιουλού Γιαμάν-μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων, με το αιτιολογικό πως ¨κρέμασαν αφίσα¨.

Στην δήλωση που έκανε η Γκιουλού στην εφημερίδα Sol ανέφερε : ¨ Στηριζόμενοι σε νόμο για τα πλημμελήματα έβαλαν σε εμένα και σε 8 φίλους από 1000 λίρες πρόστιμο. Πρόκειται για εσκεμμένη πολιτική τιμωρία. Εμείς ούτε προκαλέσαμε ζημιά σε δημόσια περιουσία ούτε διαπράξαμε πλημμέλημα. Όπως σε κάθε περιοχή της Τουρκίας, έτσι και εμείς στο Μπόλου θελήσαμε να εκθέσουμε τις άγριες επιθέσεις της αστυνομίας, και μεταξύ δύο στύλων δέσαμε ένα σκοινί και εκθέσαμε τα γεγονότα του Ταξίμ. Σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε το θέμα δικαστικά και την Δευτέρα θα εκδώσουμε ένα ευρύ δελτίο τύπου σχετικά με αυτό το θέμα¨.

Haber.sol.org 30/6/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone