ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ…

Σύριοι της αντιπολίτευσης αλλάζουν πλευρά

20130724_yuzlerce-muhalif-esad-in-safina-gecti

Η αγγλική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ έγραψε πως εκατοντάδες εξεγερμένοι της συριακής αντιπολίτευσης, απογοητευμένοι πλέον πέρασαν στις γραμμές του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Σύριοι της αντιπολίτευσης πλέον κουράστηκαν από την σύρραξη που διαρκεί πάνω από δύο χρόνια. Μεταξύ των ομάδων αυτών άρχισε πια να κυριαρχεί το αίσθημα της ήττας. Για αυτό και ένας αυξανόμενος αριθμός εξ αυτών επωφελούνται των όρων της αμνησίας που προσέφερε το καθεστώς Άσαντ.

Επίσης σιωπηλά πλέον οι οικογένειες αυτών των μελών της αντίστασης επιστρέφουν στους οικισμούς που ελέγχονται από την συριακή κυβέρνηση.

Οι εργασίες του υπουργείου Προσέγγισης έφεραν αποτελέσματα

Aυτό είναι κάτι που δείχνει αύξηση της εμπιστοσύνης προς το καθεστώς Άσαντ, κάτι που αναφέρεται πως είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του υπουργείου Εθνικής Προσέγγισης.

Π Αλή Χαϊντάρ που ανέλαβε τα καθήκοντα προσέγγισης δήλωσε πως ¨Το μήνυμα μας είναι το εξής : Εάν πραγματικά θέλεις να προφυλάξεις τον συριακό λαό, άσε το όπλο σου και μέσω του διαλόγου , υπεράσπισε την σωστή πλευρά¨.

Ο Χαϊντάρ που θεωρείται από τα ήπια άτομα του καθεστώτος, είναι γνωστό ως το άτομο που διασφάλισε το γεγονός του ότι παλιά μέλη της ένοπλης αντιπολίτευσης αφήνουν τα όπλα τους και επιστρέφουν σε ασφαλείς περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο

Οι δε εξεγερμένοι υποστηρίζουν πως είναι ενήμεροι για τους όρους της αμνηστείας, αλλά ότι μόνο μια μικρή ομάδα εγκατέλειψε τα όπλα.

Εξεγερμένος ονόματι Μουχάμεντ στην πόλη Ράκκα που δεν έδωσε το επώνυμο του δηλώνει : ¨Πολεμώ για την επανάσταση, αλλά κατά την άποψη μου έχουμε ξεχάσει γιατί πολεμάμε. Η οικογένεια μου πέρασε σε περιοχή υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, διότι εδώ πλέον δεν είναι ασφαλές μέρος. Ναι ο Άσαντ είναι τρομερός, αλλά οι εναλλακτικές είναι ακόμη πιο κακές¨.

Ο υπουργός Χαϊντάρ στην δήλωση που έκανε ισχυρίστηκε πως 180 παλιά μέλη της αντιπολίτευσης με τελετή που έγινε χτες πέρασαν στις αστυνομικές δυνάμεις της κυβέρνησης.

…………….

 Εφ. Ραντικάλ 24/7/2013