ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ

Βομβιστική επίθεση στην τουρκική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου

A271820110

Στην επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στο πρόσθετο κτίριο όπου διαμένουν οι εργαζόμενοι της πρεσβείας ένας Τούρκος αστυνομικός έγινε μάρτυρας.

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας που ήρθαν με όχημα μπροστά στο κτίριο που φυλάσσεται από ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς του κτιρίου. Στην σύρραξη που ξέσπασε οι δύο σκοτώθηκαν αλλά ο τρίτος ανατίναξε το κτίριο. Από την έκρηξη στο κτίριο ένας αστυνομικός έγινε μάρτυρας και τρεις τραυματίστηκαν. Ανακοινώθηκε πως από τους τρεις τραυματίες αστυνομικούς, η κατάσταση του ενός είναι σοβαρή.

¨Στοχεύαμε τους Τούρκους διπλωμάτες διότι….¨

Την επίθεση ανέλαβε η συνεδεόμενη με την Αλ-Κάιντα οργάνωση Ελ Σεμπάμπ. Κατά τον τελευταίο μήνα οκτώ πολίτες έχουν πεθάνει από επιθέσεις της Ελ Σεμπάπ.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με μήνυμα στον λογαριασμό της στο twitter. Εκεί κατηγόρησε την Τουρκία πως στηρίζει το καθεστώς-αποστάτης της χώρας και ότι είναι μι από τις χώρες που προσπαθούν να εξαφανίσουν την σαρία.

Διπλωμάτης που έκανε δηλώσεις στο ANF στην Κωνσταντινούπολη είπε πως ¨Η Τουρκία είναι πολύ ενεργή στην Σομαλία. ¨όταν είστε τόσο ενεργοί με ευκολία καθίσταστε στόχοι¨.

……………

R27180853

 

R27181036

R27181627

Εφ.  Χουριέτ 28/7/2013