ΤΟ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 16-18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Οι εκδηλώσεις Χίλια-2013 θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 16-18 Αυγούστου.

secek-2013-4 (2) Οι Αγώνες Πάλης με Λάδι και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Χίλια, η ριζωμένη αυτή εδώ και 7 αιώνες παράδοση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, θα γίνει φέτος στο διάστημα 16-18 Αυγούστου.

Τις εκδηλώσεις Χίλια που διοργανώνει ο Μειονοτικός-Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χίλια στηρίζει και ο δήμος Αρριανών.

Ο σύλλογος στο παρελθόν συνεργαζόμενος καλά και με την κοινότητα Κέχρου και τώρα με τον δήμο Αρριανών, προσπαθεί να συνεχίσει αυτή την παράδοση αιώνων και να την μεταδώσει στις νέες γενιές.

Αγάς στις εκδηλώσεις του Χίλια-2013 είναι ο Αχμέτ Ιμπράμ από τον οικισμό Κιοσελέρ κοντά στο χωριό Γονικό. Οι εκδηλώσεις κάθε χρόνο αρχίζουν από το σπίτι του αγά. Πρόκειται για σημαντική παράδοση αυτής της εκδήλωσης, Καθώς ο οικισμός Κιοσελέρ είναι κοντά στον χώρο όπου γίνονται οι εκδηλώσεις, αυτές θα αρχίσουν από το οροπέδιο του Χίλια στις 16/8/2013. Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν με ανάγνωση μεβλίτ στις 11.00 και ακολούθως με την μαζική τέλεση ναμαζιού της Παρασκευής.

Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα γίνουν αγώνες σε διάφορες κατηγορίες, φολκλορικές εκδηλώσεις, συναυλίες και αγώνες πάλης με λάδι.

Eφ. Μιλλέτ 30/7/2013