ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΚΡ

Ο καθηγητής μίλησε, αλλά οι αλήθειες ήρθαν δύσκολες για το TRT !

pr2

¨Πάγωσε¨ το στούντιο του TRT όταν ο καθηγητής Δρ. Χασάν Κουμπασάρ που ήταν φιλοξενούμενος σε εκπομπή υγείας του καναλιού, άρχισε να ασκεί κριτική στην πολιτική υγείας της κυβέρνησης.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του πανεπιστημίου της Άγκυρας Δρ. Χασάν Κουμπασάρ μετέχοντας στην εκπομπή ¨Πρόσεξε τον εαυτό σου¨ του TRT, άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική υγείας της κυβέρνησης του ΑΚΡ. Η κριτική αυτή του Κουμπασάρ κατά της κυβέρνησης, προκάλεσε τον πανικό του παρουσιαστή της εκπομπής.

Ο καθηγητής Κουμπασάρ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κόπωση και την κατάθλιψη, και παραθέτοντας τους λόγους που οδηγούν τους ανθρώπους σε κατάθλιψη, εξέπληξε και τον παρουσιαστή και τους υπόλοιπους που μετείχαν στην εκπομπή.

Ο Κουμπασάρ θέτοντας το θέμα της απώλειας δικαιωμάτων των εργαζομένων στην υγεία στα χρόνια διακυβέρνησης του ΑΚΡ και των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας τους, είπε πως ¨Κόπωση δεν προκαλεί στους ανθρώπους μόνο η κατάθλιψη, αλλά και η αναμονή¨ και ανέφερε ως εξής τις μεθόδους αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης :

¨Οι γιατροί δουλεύουν με αφοσίωση όλη τη μέρα στα νοσοκομεία, ενώ με περίεργους νόμους, ρυθμίσεις και αποφάσεις, καταργούνται οι συνταγματικά κατοχυρωμένες εργασιακές τους συνθήκες. Οι νοσοκόμες εργάζονται σε χειρουργεία, την ώρα που δεν πληρώνονται με βάσει τα δικαιώματα τους, δεν πληρώνονται εφημερίες και δεν πληρώνονται υπερωρίες, Δεν γίνονται επίσης διορισμοί και τοποθετήσεις. Είναι ανάγκη να βρεθούν δίκαιες λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Οι άνθρωποι προφυλακίζονται και δεν ξέρουν τον λόγο και αυτή η μακρά περίοδος κράτησης προκαλεί κατάθλιψη και κούραση¨.

Οι δηλώσεις αυτές του Κουμπασάρ προκάλεσαν πανικό στην παρουσιάστρια της εκπομπής Σεμπνέμ Γιγίτ, η οποία φάνηκε πως κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει το θέμα.

Haber.sol.org 24/7/2013

Σχ : Και επειδή μας διαβάζουν και κάποιοι τουρκόφωνοι, ορίστε και το βίντεο (στα τουρκικά εννοείται)