ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΙΤΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ REDHACK

Φάκελος ¨κυβερνο-τρομοκρατικής οργάνωσης¨ για τους Redhack

fft64_mf1529925

Αναφέρεται πως η αστυνομία έστειλε φάκελο στην εισαγγελία με τις ΙΡ και τα στοιχεία ταυτότητας αυτών οι οποίοι κατά τα γεγονότα του πάρκου Γκεζί εμφανιζόταν στο τουίτερ ως ομάδα Redhack.

Η αστυνομία και οι μονάδες πληροφοριών έχουν θέσει στο στόχαστρο όλες τις δραστηριότητες των Redhack στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την περίοδο των γεγονότων του πάρκου Γκεζί.

Όπως αναφέρει το άρθρο του Αμπντουραχμάν Σιμσέκ στην εφημερίδα Σαμπάχ, η αστυνομία και οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν κάνει μια ευρεία εργασία για τον ρόλο των Redhack στην περίοδο του πάρκου Γκεζί. Ο φάκελος που καταρτίσθηκε με βάση το άρθρο 10 του αντιτρομοκρατικού νόμου στάλθηκε στην εισαγγελία Κωνσταντινούπολης

Αναφέρεται πως στην έρευνα που διεξάγει ο Μουαμέρ Ακκάς -εισαγγελέας της υπόθεσης Εργκενέκον, η αστυνομία έχει εντοπίσει ΙΡ και στοιχεία ταυτότητας των μελών της ομάδας Redhack και θα τους ασκηθεί δίωξη για ¨κυβερνο-τρομοκρατία¨.

Στον φάκελο αναφέρεται πως ο χρήστης του τούίτερ ‘RedHack @ TheRedHack’ κατά την διάρκεια των γεγονότων του πάρκου Γκεζί καλούσε κόσμο στην διαμαρτυρία διαπράττοντας το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση αδικήματος.

………….

Εφ. Ραντικάλ 4/7/2013