ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΑΞΙΜ

Η αστυνομία έσπασε την πόρτα του Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης !

fft64_mf1538141

H αστυνομία έκανε έρευνα σε σπίτια μελών της Αλληλεγγύης Ταξίμ. Στα πλαίσια των ερευνών έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του Αλή Τσερκέζογλου-Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης ! Υπολογιστής και μάσκα αερίου που βρέθηκαν στο σπίτι της αρχιτέκτονας Μουτζελλά Γιαπιτζί κατασχέθηκαν.

Σήμερα έγινε έρευνα στα σπίτια των μελών της Αλληλεγγύης Ταξίμ που συνελήφθησαν χτες στο πάρκο Γκεζί. Κατά τις έρευνες που έγιναν ¨σε εφαρμογή της συνεχιζόμενης έρευνας¨ έσπασαν την πόρτα στο σπίτι του Γ.Γ. του Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης Αλή Τσερκέζογλου και μπήκαν μέσα.

Σήμερα η πρώτη είδηση που έφτασε από τον δικηγόρο Τζαν Αταλάι είναι πως έγινε έρευνα στο σπίτι της Γ.Γ, του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων Κωνσταντινούπολης Μουτζελλά Γιαπιτζί. Ο Αταλάι είπε πως ως δικαιολογία προβλήθηκε η ¨συνέχιση της έρευνας¨, χωρίς όμως νύξη σχετικά με το ποιο αδίκημα έγινε η έρευνα στο σπίτι. Έγινε γνωστό πως στ σπίτι της Γιαπιτζί κατασχέθηκαν ο υπολογιστής, μάσκα αερίων και σημειώσεις.

…………

Μιλώντας σχετικά με την έρευνα η Αρζού Τσερκέζογλου ανέφερε πως δεν της προβλήθηκε καμία δικαιολογία και είπε : ¨Δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό αυτό. Χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, παρά μόνο το αίτημα τους να πάνε στο πάρκο Γκεζί, συνελήφθησαν στην πλατεία Ταξίμ. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ηγέτες φορέων. Ασκούν δημόσιες δραστηριότητες. Το να γίνεται έρευνα με αυτό τον τρόπο στα σπίτια τους και μπαίνουν μέσα σπάζοντας την πόρτα είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό¨.

Η Αρζού Τσερκέζογλου ανέφερε πως πρόκειται για μια πολιτική επιχείρηση και δήλωσε πως ¨Εντέλει εδώ και κάποιο διάστημα η Αλληλεγγύη Ταξίμ είχε στοχοποιηθεί και από τον πρωθυπουργό και από τον νομάρχη Κωνσταντινούπολης. Πρόκειται λοιπόν για αποτέλεσμα εκείνης της προσέγγισης¨.

……………

Eφ. Χουριέτ 9/7/2013