ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΞΙΜ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

To άνοιγμα της αστυνομίας προς τον κόσμο : Άρχισε η αστυνομική επέμβαση (ανανέωση 23.50)

1

Χιλιάδες άτομα βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους μετά από έκκληση της Αλληλεγγύης Ταξίμ. Η αστυνομία δεν επέτρεψε την συγκέντρωση τους στην πλατεία Ταξίμ και επιτέθηκε στον κόσμο

Ανανέωση : 23.50

Τα βαπόρια που επιστρέφουν από το Καράκιοϊ στο Καντίκοϊ προχωράνε ενώ ακούγεται το σύνθημα ¨ενωμένοι ενάντια στον φασισμό¨. Μετά από την σημερινή αστυνομική επίθεση τα βλέμματα στρέφονται στο μεγάλο αυριανό φεστιβάλ που θα γίνει στο Καντίκοϊ. Στο φεστιβάλ Γκαζνταναντάμ από τις 17.00 και μετά αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

________________________________________

Ανανέωση: 23.30

Στο Οντάκουλε, άτομο ονόματι Ονούρ Γιλμάζ τραυματίστηκε από δακρυγόνο που τον χτύπησε στο πρόσωπο και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Χασεκί.

Αυξάνεται ο αριθμός των συλληφθέντων στο Ταξίμ. Ο δικηγορικός σύλλογος ανακοίνωσε πως έγιναν 54 συλλήψεις..

________________________________________

Ανανέωση: 22.45

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως στην περιοχή Ταρλάμπασι της Κωνσταντινούπολης, δύο οχήματα που ρίχνουν φάρμακο για κουνούπια, αυτή τη στιγμή προχωράνε και ρίχνουν αέρια και απομακρύνονται. Η αστυνομία χρησιμοποιεί οχήματα απεντομώσεων για να ρίξει σπρέι πιπεριού στον κόσμο.

________________________________________

Ανανέωση: 22.20

Ανακοινώθηκε πως στην οδό Ρούμελι Χαν 21 όπου βρίσκονται τα γραφεία του κομμουνιστικού κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ) του Πολιτιστικού Κέντρου Ayışığı, όπως και κάποιων επαναστατικών περιοδικών, έγιναν 21 συλλήψεις.

………………

Μέχρι τώρα δημοσιογράφοι οι οποίοι τραυματίστηκαν και δέχτηκαν επίθεση στο Ταξίμ είναι οι εξής : Ντιλέμ Ταστάν(soL), Ονούρ Ερντέμ(BirGün), Σενγκιούλ Ντερίν (Ulusal), Τουγτσέ Ταταρί, Αρίφ Μπαλκάν (Milliyet), Γιουνούς Νταλγκίτς (Milliyet).

……………..

Ανανέωση :19.35

Η δικηγόρος Ασλί Καζάν Γκίλμορ έγραψε στο τουίτερ τα εξής : ¨Η αστυνομία μας επιτέθηκε. Την Τουγτσέ Ταταρί την έσπρωξαν κάτω. Την έβρισαν. Μπροστά στο Κίτσενετ, έριξαν σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο τουριστών. Στο χέρι μου είχα ζεστό καφέ. Ο διοικητής φώναζε στον υπάλληλο «ρίξτον, ρίξτον στο πρόσωπο της». Επιτίθενται σε όλους, σε παιδιά, σε άτομα που γυρνάν από ψώνια, σε όλους ανεξαιρέτως¨.

2

 

…………….

Haber.sol.org 6/7/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone