ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ

Μια εβδομάδα διορία από τον Καραγιλάν

karayilan-dan-bir-haftalik-sure_5755_b

Ο Μουράτ Καραγιλάν που τοποθετήθηκε επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του ΠΚΚ ανέφερε πως έκαναν βήματα για την συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας και είπε πως ¨Η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ σημαντική. Εάν το κράτος συνεχίσει την παρούσα στάση του, η διαδικασία μπλοκάρει¨.

…………

Μιλώντας στο ANF οι Μπαγίκ, Χοζάτ και Καραγιλάν ανέφεραν πως βλέπουν στρατηγικά την διαδικασία επίλυσης, αλλά ότι παρά το ότι έχει περάσει στο δεύτερο στάδιο το κράτος δεν έχει κάνει ακόμη βήμα. Ο Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε : Θα πρέπει όλοι να ξέρουν πως η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ πολύ σημαντική. Εάν το τουρκικό κράτος συνεχίσει την παρούσα στάση του, η διαδικασία μπλοκάρει. Αυτή την στιγμή δεν έχει μπλοκάρει αλλά βρίσκεται σε πορεία μπλοκαρίσματος.

………….

Ο Ερντογάν δηλώνει πως ¨Αποσύρθηκε το 15% των ενόπλων δυνάμεων¨, και δεν αρχίζει το δεύτερο στάδιο. Εμείς εφαρμόσαμε εκεχειρία και η απόσυρση συνεχίζεται. Αυτά δείχνουν την στάση μας και τις προθέσεις μας. Τώρα υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν επειγόντως από το κράτος. Την διαδικασία αυτή την άρχισε ο ΑΠΟ, αλλά ακόμη είναι σε καθεστώς απομόνωσης. Οι δικηγόροι του δεν μπορούν να τον συναντήσουν, κανείς δεν μπορεί να πάει δίπλα του. Και ακόμη πιο σημαντικό, αυτή τη στιγμή έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πρέπει να μεταβεί στο Ίμραλι μια ανεξάρτητη ομάδα ειδικών γιατρών και να ελέγξει την κατάσταση υγείας του Ηγέτη Οτζαλάν. Για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία πρέπει να βελτιωθούν οι όροι κράτησης του Οτζαλάν ……..

Eφ. Ταράφ 12/7/2013