ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΒΟΪ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ

Ενθουσιώδες ξεπροβόδισμα για το Καραβάνι της Αφθονίας

bereket-konvoyuna-coskulu-ugurlama-4799852_400

…………..

Με ενθουσιασμό και προσευχές ξεπροβοδήθηκε το ¨Καραβάνι της Αφθονίας¨ του δήμου Μπαϊράμπασά που θα διανύσει 5 χιλιάδες χιλιόμετρα στα Βαλκάνια, θα συναντηθεί με ομογενείς και θα παραθέσει ιφτάρ σε 100 χιλιάδες άτομα.

…………….

Στην τελετή που οργανώθηκε δίπλα στον δήμαρχο του Μπαϊράμπασα Ατίλα Αϊντινέρ, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της νομαρχιακής του ΑΚΡ Τζεμίλ Γιλντίζ, πρόξενοι από βαλκανικές χώρες και πολίτες. Η τελετή συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς. Μιλώντας ο δήμαρχος Αττίλα Αϊντινέρ ανέφερε : ¨ Είναι ένα σχέδιο αδερφοσύνης, φιλίας και πολιτισμού. Εδώ υπάρχει αγάπη, φιλία και αδερφοσύνη. Ενώνουμε τους λαούς εκεί με τους λαούς εδώ. Ξεκινάμε σήμερα για 9η φορά σε αυτό μας το σχέδιο με 4 φορτηγά TIR. Μέσα τους υπάρχουν κουζίνες, υλικά, τραπέζια και καρέκλες. Μοιραζόμαστε το ίδιο τραπέζι και πίνουμε το ίδιο νερό με τους γείτονες μας εκεί. Όταν πάμε εκεί μας λένε ¨Γιατί μέχρι σήμερα δεν μας αναζητήσατε και δεν ήρθατε ;¨. Για όσο ζούμε εμείς αυτό το σχέδιο θα συνεχιστεί¨.

Μετά από τις ομιλίες την ώρα των προσευχών αφέθηκαν να πετάξουν περιστέρια. Το κομβόϊ αναχώρησε την ώρα που ο δήμαρχος Αττίλα Αϊντινέρ και οι άλλοι επίσημοι τους αποχαιρετούσαν κουνώντας το χέρι.

ΕΦΤΑΣΕ ΣΕ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ

Το κομβόι αυτό από το 2005 έως ώρα πήγε σε 80 σχεδόν πόλεις σε Κροατία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, FYROM, Κόσσοβο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα και Αλβανία, σε 5 πόλεις σε Γερμανία, Αυστρία και Γαλλία, σε 25 πόλεις σε Λίβανο και Τουρκία, και παρέθεσε ιφτάρ σε 700.000 άτομα.

Στην ομάδα των 80 εθελοντών, υπάρχουν 4 TIR, 2 λεωφορεία και 4 μινιμπάς.

bereket-konvoyuna-coskulu-ugurlama-IHA-20130704AW001077-4-t

bereket-konvoyuna-coskulu-ugurlama-IHA-20130704AW001077-6-t

Πρακτορείο ειδήσεων Ihlas 4/7/2013

Σχ : Στην ουσία πρόκειται για έναν μηχανισμό εξαιρετικά πολυδάπανο όπως γίνεται αντιληπτό (αυτά τα περί εθελοντών αλλού….), που φυσικά και ΔΕΝ χρηματοδοτείται από έναν δήμο, αλλά από τις πιο γνωστές κρατικές υπηρεσίες και φορείς της Τουρκίας. Επιδίωξη είναι η κατά το δυνατόν ομογενοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών των Βαλκανίων με την Τουρκία ή απλά και μόνο η δημιουργία ψυχολογικών δεσμών μαζί της.