ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΠΡΕΪ

Το σπρέι πιπεριού σκοτώνει

cayanoico_0_0

Με ιατροδικαστική αναφορά πια πιστοποιήθηκε πως το σπρέι πιπεριού που με μεγάλη όρεξη χρησιμοποιεί το ΑΚΡ κατά του λαού και για το οποίο ο πρωθυπουργός είχε πει πως ¨δουλειά της αστυνομίας είναι να ρίχνει σπρέι¨, προκάλεσε ακόμη έναν θάνατο.

Ο Τσαγιάν Μπιρμπέν που επηρεάστηκε από το σπρέι πιπεριού που έριξε η αστυνομία στην Γιάλοβα προσπαθώντας να χωρίσει έναν καβγά, αποκαλύφθηκε με ιατροδικαστική αναφορά πως πέθανε εξ αιτίας του.

Η επίδραση του σπρέι στην αναφορά

Σύμφωνα με το άρθρο του Χιλάλ Κιοσέ στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ, την αλήθεια μετά τον θάνατο του Τσαγιάν Μπιρμπέν, αποκάλυψε η ιατροδικαστική έκθεση. Στην αναφορά καταγράφεται πως καθώς δέχτηκε από κοντινή απόσταση σπρέι πιπεριού, αυτό μπορεί να προκάλεσε την εγκεφαλική αιμορραγία.

……………..

Βαρύ αδίκημα

Η εισαγγελία της Γιάλοβας στις 15/7/2013 ολοκλήρωσε την σχετική έρευνα. Οι 4 αστυνομικοί κατηγορούνται για το αδίκημα της ¨ανθρωποκτονίας εξ αμελείας¨. Εντύπωση προκαλεί ότι στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε από δικαστήριο της Γιάλοβας, αναφέρεται πως οι αστυνομικοί έκαναν χρήση υπερβολικής και απεριόριστης βίας που προκάλεσε τον θάνατο του Τσαγιάν Μπιρμπέν, και ότι πρέπει να διωχθούν με βάση τα άρθρα 874 και 861-3ε του τουρκικού ποινικού κώδικα.

…………………

Haber.sol.org  26/7/2013