ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο υπουργός υγείας έτσι εναντιώθηκε στην καισαρική : ¨ Γενναία μάνα γεννά γενναίο παιδί¨.

muezzinoglu14_2

Ο υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου σε ερώτηση σχετικά με την καισαρική απάντησε ως εξής : ¨Δεν θα τρομάζετε τις μητέρες. Όσο γενναία είναι η μητέρα τόσο γενναίο θα είναι και το παιδί της. Δεν θέλουμε μια γενιά φοβιτσιάρηδων¨.

……………

Εντέλει αποτελούμε μια χώρα υπόδειγμα στον κόσμο. Δεν αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας να παράσχουμε μεγάλες ανέσεις στον ασθενή. Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι το επάγγελμα μας αυτό να γίνεται με σεβασμό και ηθική. Και για αυτή την στάση ηθικής και σεβασμού κατά την άσκηση του επαγγέλματος υγείας, δεν θα αλλάξουμε ποτέ στάση.

…………..

Δεν λέω μην κάνετε χρήση ή σταματήστε, αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε μόδα. Το κανονικό αποτελεί η φυσική γέννα. Τώρα αν μου πείτε βέβαια ¨καισαρική ή επισκληρίδιο ; ¨τότε φυσικά επισκληρίδιο. Αν όμως το ερώτημα είναι ¨επισκληρίδιο ή φυσική γέννα ;¨ τότε φυσικά φυσική γέννα.

…………

Haber.sol.org 22/7/2013

Σχ : Ο Μουεζζίνογλου στο κλίμα Ερντογάν κατηγορεί την καισαρική ως μέθοδο γέννας διότι περιορίζει τον αριθμό των παιδιών. Αυτήν την άποψη βέβαια την έχει εκφράσει πολλές φορές και σε υψηλούς τόνους ο ίδιος ο Ερντογάν, παροτρύνοντας τους Τούρκους να κάνουν πολλά παιδιά.