ΙΦΤΑΡ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

H αιρετή μουφτεία Κομοτηνής παρέθεσε ιφτάρ 

muf-ft1

H αιρετή μουφτεία Κομοτηνής στις 19 Ιουλίου 2013 παρέθεσε σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής ιφτάρ.

Στο ιφτάρ μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν , ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός μουφτή Φεχίμ Αχμέτ, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, πολλοί θρησκευτικοί λειτουργοί των μουφτειών αυτών και οι σύζυγοι τους. Στο δείπνο ιφτάρ προβλήθηκαν μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας, και ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους μετέχοντες για την συμμετοχή τους. Ο μουφτής Σερίφ ανέφερε πως ¨πρέπει να σταθούμε ισχυροί μέσα σε ενότητα και ομοψυχία¨, και συνεχάρη όλους για την βραδιά Καντίρ και για το Ραμαζάνι.

Αργότερα στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, υπογράμμισε πως ¨Δόξα τω Θεώ σήμερα είμαστε μέσα σε ομόνοια και ομοψυχία, ποτέ δεν πρέπει να χαλάσουμε αυτήν μας την ενότητα¨. Ο Μέτε στην ομιλία του ανέφερε τα εξής : ¨Δόξα τω Θεώ είμαστε στον σωστό δρόμο. Αυτό αποτελεί την δική μας και την δική σας τζιχάντ. Να μην χαλάσουμε την ενότητα, την ομοψυχία και την ισχύ μας. Εύχομαι σε όλους καλή βραδιά Καντίρ.

¨Προστατεύστε αυτή την κοινότητα από την διαβολή και το κουτσομπολιό¨

muf-ft2

 

Ο πρόξενος της T.C. Οσμάν Ιλχάν Σενέρ άρχισε την ομιλία του χαιρετίζοντας όλους τους μετέχοντες, και είπε πως σε αυτές τις μέρες είναι πολύ όμορφη αυτή η εικόνα της ενότητας και ομοψυχίας, και ότι καθώς κάθε Παρασκευή πάει για ναμάζι σε διάφορα μέρη, γνώρισε καλά τον κόσμο. Ο πρόξενος Σενέρ ανέφερε πως στην Δυτική Θράκη ανατρέφεται μια άψογη τουρκική-μουσουλμανική νεολαία, κάτι στο οποίο όπως είπε σημαντικός είναι ο ρόλος των θρησκευτικών λειτουργών, τους οποίους και ευχαρίστησε. Ο πρόξενος Σενέρ στο τελευταίο τμήμα της ομιλίας του κάλεσε τους θρησκευτικούς λειτουργούς να προστατέψουν την κοινότητα από την διαβολή και τα κουτσομπολιά.

Μεταξύ των μετεχόντων στο ιφτάρ ήταν και ο σύμβουλος Βαλκανίων της νομαρχίας Αδριανούπολης Φαχρί Τουνά, ο Σουάτ Τεκέογλου-θεολόγος του τζαμιού Ιχσανίγιε του Αντάπαζαρί, ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Ριφάτ Γκιουργκέν Ντερελί-καθηγητής Τουρκικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο Θράκης, και οι θεολόγοι Χασάν Τσολάκ και Αμπντουλλάχ Ουισάλ.

muf-ft6

Εφ. Μπιρλίκ 19/7/2013