ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ

Ο πρέσβης Κερίμ Ουράς συναντήθηκε με τον υπουργό Μανιάτη

1

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, συζήτησε με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς το σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό περιβάλλον, ο Μανιάτης ανέφερε πως ο αγωγός ΤΑΡ αποτελεί συνέχεια του αγωγού TANAP, πως το σχέδιο αυτό θα φέρει πιο κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία και δίνει το έναυσμα για μια πιο στενή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Μανιάτης ανέφερε πως ο αγωγός ΤΑΡ αποτελεί στήριξη για τις επενδύσεις και στις δύο χώρες, δημιουργεί προσδοκίες ενδυνάμωσης της οικονομίας και πρόσθεσε πως θα ολοκληρωθεί στον καθορισθέντα χρόνο.

Ο πρέσβης Ουράς αναφερόμενος στην επιλογή του ΤΑΡ, είπε πως αποτελεί στοιχείο σταθερότητας για την περιοχή.

Στην συνάντηση εξετάστηκαν και θέματα διμερούς συνεργασίας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας και αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Συντονισμού Ενέργειας που είχε αποφασιστεί να συσταθεί από τις δύο χώρες.

Στην συνάντηση ο πρέσβης Ουράς μετέφερε την πρόσκληση του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ προς τον Μανιάτη για να επισκεφτεί την Τουρκία. Ο Έλληνας υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση και είπε πως θα επισκεφτεί την Τουρκία.

2

Εφ. Μπιρλίκ 23/7/2013

Σχ : Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Γιλντίζ τον γνωρίζουν καλά στην Κύπρο από τις έμμεσες απειλές που εκτοξεύει ενίοτε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τις έρευνες των υδρογονανθράκων . Εμείς λοιπόν θα συνεργαστούμε λέει στενά με αυτούς ….

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone