ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

¨Τον Αλή τον χτύπησαν με κλομπ και με ξύλα¨

fft64_mf1540279

Την ώρα που ο Αλή Κορκμάζ πέθαινε, αποκαλύφθηκε κρυφός μάρτυρας : Αστυνομικοί με πολιτικά που κρατούσαν κλομπ και μια ομάδα με ξύλα, χτυπούσαν στο κεφάλι και κλωτσούσαν τον νέο που είχε πέσει κάτω.

Ο φοιτητής Αλή Ισμαήλ Κορκμάζ ο οποίος εδάρη στο Εσκισεχίρ στην διάρκεια γεγονότων σχετικά με το πάρκο Γκεζί, μετά από ένα μήνα αγώνα για την ζωή, χτες πέθανε. Η νεκροψία εντόπισε πως πέθανε από χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι.

Μάρτυρας που κατέθεσε στην εισαγγελία περιέγραψε πως ο Κορκμάζ στην οδό Σαναγί, χτυπήθηκε από ομάδα 5-6 ατόμων αποτελούμενη από ασφαλίτες με κλομπ και άτομα που κρατούσαν ξύλα, οι οποίοι όπως ανέφερε τον χτυπούσαν και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι. Ο ίδιος μάρτυρας υποστήριξε πως ο Κορκμάζ που είχε λιποθυμήσει από τον ξυλοδαρμό, κάποια στιγμή σηκώθηκε αλλά μετά τον έδειραν πάλι με τα κλομπ και τα ξύλα. Από την άλλη εντοπίστηκε πως στις εγγραφές βίντεο από τις κάμερες που βλέπανε στον δρόμο όπου εδάρη ο Κορκμάζ, και παρουσιάστηκαν στην εισαγγελία, οι μεν δύο δεν είχαν καμία σχετική εικόνα και η τρίτη ήταν χαλασμένη.

…………..

Ο μάρτυρας στην εισαγγελία κατέθεσε τα εξής :

¨Ασφαλίτης με έναν άλλο αστυνομικό που φορούσε μάσκα αερίων συνέλαβαν τον Αλή Ισμαήλ. Άρχισαν να τον δέρνουν με τα κλομπ. Ο Ισμαήλ άρχισε να τρέχει προς το σημείο όπου ήμουν εγώ. Κάποιος που κρατούσε ξύλο τον έπιασε και τον χτύπησε. Ο Ισμαήλ δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι. Μαζεύτηκαν γύρω του 3-4 άτομα που κρατούσαν αστυνομικά κλομπ και 2-3 με πολιτικά ρούχα που κρατούσαν καδρόνια. Άρχισαν να τον χτυπάνε με τα κλομπ και τα ξύλα. Ο Ισμαήλ έπεσε κάτω. Συνέχισαν να τον χτυπάνε με τα κλομπ. Ένας από τους πολίτες τον κλώτσησε στο κεφάλι. Ο Ισμαήλ από τα χτυπήματα λιποθύμησε. Λίγο μετά επανήλθε. Πήγε ένας δίπλα του και τον κλώτσησε 4-5 φορές. Ένας από τους πολίτες τον κλώτσησε μερικές φορές στο κεφάλι του και στην μέση του. Ο Ισμαήλ προσπάθησε να φύγει. Τότε ο ασφαλίτης με πολιτικά φώναξε στον αστυνομικό ¨περικυκλώστε τον¨. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί τον χτύπησαν με τα κλομπ 4-5 φορές. Αλλά τότε τον χτύπησαν μόνο στα πόδια και στην μέση του. Μετά ο Ισμαήλ βγήκε από το οπτικό μου πεδίο¨.

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως στον ίδιο δρόμο εδάρησαν άλλοι δύο διαδηλωτές. Ο μάρτυρας που κατέθεσε με το πραγματικό του όνομα, αργότερα ζήτησε να καταχωρηθεί ως κρυφός μάρτυρας. Το αίτημα του απορρίφθηκε. Ετοιμάζεται να υποβάλει ένσταση.

Στο μεταξύ κατέθεσαν και πέντε φίλοι του Κορκμάζ που έτρεξαν να τον βοηθήσουν μετά από τον τραυματισμό. Οι φίλοι του περιέγραψαν πως ¨Η αστυνομία με χτύπησε με κλομπ και μετείχαν και πολίτες¨.

………….

Τα ξύλα εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην Σμύρνη

Τα ¨καδρόνια¨ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Σμύρνη κατά τις πρώτες μέρες των επεισοδίων του πάρκου Γκεζί. Η αστυνομία Σμύρνης είχε ανακοινώσει πως οι πολίτες με τα καδρόνια που επιτέθηκαν σε διαδηλωτές ήταν αστυνομικοί. Αργότερα τα άτομα με τα καδρόνια εμφανίστηκαν και στο Εσκισεχίρ

Εφ. Ραντικάλ 11/7/2013