ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ !

page_suudi-arabistanda-toplumda-kadin-adi-altinda-gerceklestirilen-konferansta-kadinlara-yer-yok_874246039

Κριτική προκάλεσε το γεγονός ότι διοργανώθηκε στην Σαουδική Αραβία συνέδριο με τίτλο ¨Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία¨ με συμμετοχή μόνο αντρών, ενώ υπήρξε αναφορά και σε παρόμοιες εικόνες στον δυτικό κόσμο.

Βόλτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει μια φωτογραφία από συνέδριο που οργανώθηκε στην Σαουδική Αραβία, με τίτλο ¨Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία¨ και δείχνει πως μετείχαν μόνο άντρες. Στην φωτογραφία με τίτλο ¨η γυναίκα στην κοινωνία¨, φαίνεται πως οι μετέχοντες είναι μόνο άντρες.

Το σχετικό άρθρο της Λουίζα Πίκοκ στην Τέλγκραφ γράφει τα εξής :

Κωμικό. Μια αίθουσα γεμάτη από Άραβες άντρες συναντήθηκαν σε ένα συνέδριο με θέμα ¨ Η θέση της γυναίκας στην κοινωνία¨. Όποιος και αν το σκέφτηκε είναι κάτι πολύ γελοίο.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει βέβαια το γεγονός πως η φωτογραφία που τραβήχτηκε στο συνέδριο έγινε θέμα χλευασμού στο τουίτερ. Αυτή τη στιγμή και άντρες και γυναίκες γελάνε με την διπλοπροσωπία και την τρέλα αυτού του περιστατικού.

Είναι όμως στην πραγματικότητα τόσο τρελό αυτό το περιστατικό ; Δεν ξέρουμε αν η φωτογραφία αυτή είναι πραγματική, αλλά η χώρα για την οποία μιλάμε δεν επιτρέπει στις γυναίκες να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα. Δεν επιτρέπεται επίσης σε να εκλέγονται σε υψηλόβαθμα αξιώματα. Αν μάλιστα εγκαταλείψουν τον άντρα τους, θεωρείται ακόμη νόμιμη η ποινή του λιθοβολισμού.

………..

Τ24 1/7/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone