ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Επιχείρηση κατά της DHKP-C στο Αιγαίο

fft64_mf1572389

Ομάδα της αντιτρομοκρατικής της Ελλάδας, συνέλαβε ένα σκάφος γεμάτο με όπλα και εκρηκτικά την ώρα που αυτό επιχειρούσε να περάσει από την Χίο στην Σμύρνη.

Πιθανολογείται πως τα άτομα που συνελήφθησαν από την ελληνική αντιτρομοκρατική στο σκάφος είναι μέλη της DHKP-C που θα πήγαιναν για ένοπλη δράση στην Σμύρνη.

Το ελληνικό λιμενικό κατάσχεσε ένα σκάφος έμφορτο όπλων την ώρα που αυτό περνούσε από την Χίο στην Τουρκία. Την επιχείρηση πραγματοποίησαν στελέχη της ελληνικής αντιτρομοκρατικής. Στο σκάφος που ήταν φορτωμένο βαριά όπλα, είχε δύο αντιαρματικά, 4 χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, πολλές σφαίρες και αυτοσχέδιες βόμβες έτοιμες για πρόκληση έκρηξης. Στην βάρκα αυτή συνελήφθησαν δυο Έλληνες πολίτες και δύο Τούρκοι πολίτες.

ΥΠΟΨΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Πιθανολογείται πως οι Τούρκοι πολίτες είναι μέλη της DHKP-C που ετοιμαζόταν για ένοπλη δράση στην περιοχή της Σμύρνης. Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν μετά από έφοδο σε σπίτι στην Χίο. Ο καπετάνιος του σκάφους ανέφερε πως δεν ήξερε τι μετέφερε και ότι το έκανε επειδή του έδωσαν 500 ευρώ. Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εφόδους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 Εφ. Ραντικάλ 30/7/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone