ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ

Πατήθηκε το πλήκτρο για τα αποβατικά σκάφη που θα μεταφέρουν το πρώτο τουρκικό άρμα, το Αλτάι. Το σχέδιο που επί δύο χρόνια αναβαλλόταν ελλείψει πιστώσεων, τελικά έφτασε σε καλό τέλος.

Με την εύρεση των 400 εκ. $ άρχισε η κατασκευή του πλοίου

Altay

Το νέο αποβατικό σκάφος τύπου LSP θα μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα 20 Αλτάι. Το αποβατικό πλοίο θα συμβάλει αναλαμβάνοντας και διοικητικά και μεταφορικά καθήκοντα . Σε περιόδους ειρήνης θα μπορεί να χρησιμοποιείται στην στήριξη της διεθνούς ειρήνης, για βοήθεια σε φυσικές καταστροφές (DAFYAR), σε παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως και σε επιχειρήσεις εκκένωσης.

Στα πλαίσια του σχεδίου που θα διαρκέσει 5 χρόνια, θα κατασκευαστούν 2 πλοία.

Το 2011 για να καλυφθούν οι ανάγκες του ναυτικού σε αμφίβια πλοία (lST) , υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ των ναυπηγείων Anadolu και της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών. Επί δυο χρόνια όμως υπήρχε το πρόβλημα των πιστώσεων. Μόλις το ναυπηγεία παρέλαβε την απαραίτητη πίστωση, το σχέδιο άρχισε. Τα σκάφη που θα κατασκευαστούν στην Τουρκία, με την δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων και προσωπικού, με τις υπηρεσίες διοίκησης, με την δυνατότητα να επιχειρούν σε αυτό νύχτα και μέρα ελικόπτερα, κα με την παροχή πυρών υποστήριξης και εκτάκτων αναγκών υγείας, θα αποτελεί προϊόν τελευταίας τεχνολογίας. Τα LST τύπου πλοία θα έχουν 1100 τ.μ σκεπασμένο κατάστρωμα, 690 τ.μ. ανοιχτό, και θα μπορεί να μεταφέρει βάρος περίπου 1200 τόνων αποτελούμενο από θωρακισμένα και άλλα οχήματα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 20 άρματα άνετα. Επίσης θα υπάρχει και πλατφόρμα για ελικόπτερο γενικής χρήσης 15 τόνων. Το πλοίο θα διαθέτει συστήματα για την απόλυτη προστασία του προσωπικού από πυρηνική, βιολογική και χημική επίθεση, και το καθένα θα φέρει 4 μικρότερα αποβατικά σκάφη LCVP που μπορούν να μεταφέρουν βάρος 8 τόνων ή 40 άτομα, τρισδιάστατο ραντάρ, περιστρεφόμενο ραντάρ, σύστημα προειδοποίησης λέιζερ, και σύστημα προειδοποίησης ηλεκτρονικού πολέμου .

Savunmasanayihaberleri.net 2/7/2013 

Σχ : Λέτε το πλοίο αυτό να χρειάζεται για καμιά οθωμανική εκστρατεία στην Κριμαία ή για αλλού πιο κοντά ;

Την αμαρτία μου θα την πω δημόσια. Μόλις το διάβασα, σκέφτηκα πως ¨Δηλαδή με μια καλή τορπίλη πάνε αύτανδρα και τα 20 άρματα¨ !

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone