ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ…

O υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου συνάντησε επιτροπή του BTTDD

davutoglu14

Mε αφορμή τα 90 χρόνια από την συνθήκη της Λοζάννης, O υπουργός Εξωτερικών Νταβούτογλου συνάντησε στις 25/7/2013 της στο ξενοδοχείο Conrad της Κωνσταντινούπολης επιτροπή του BTTDD.

Το γεγονός πως η συνάντηση διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα, έδειξε για μια ακόμη φορά την σημασία που αποδίδουν ο υπουργός Νταβούτογλου και το υπουργείο Εξωτερικών στην υπόθεση της Δυτικής Θράκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) Τανέρ Μουσταφάογλου δήλωσε πως η Ελλάδα συνεχώς κακοποιεί και διαβρώνει τα σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων άρθρα της συνθήκης της Λοζάννης. Ο Μουσταφάογλου ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Δυτική Θράκη αποτελεί η άρνηση της τουρκικής εθνικής ταυτότητας, και ότι τον τελευταίο καιρό καθώς λείπουν τα νηπιαγωγεία στα μειονοτικά σχολεία, όταν σπουδάζουν τα παιδιά μας στα ελληνικά σχολεία επιδιώκεται η υποσυνείδητη αφομοίωση με την ορθόδοξη κουλτούρα και αρχίζουν τα παιδάκια να κάνουν σταυρό. Ο Τανέρ Μουσταφάογλου ανέφερε πως ο νόμος για τους 240 ιμάμηδες που θα τεθεί σε εφαρμογή το φθινόπωρο είναι απόλυτα αντίθετος στην συνθήκη της Λοζάννης και ότι σε περίπτωση εφαρμογής του θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην Τουρκική Κοινότητα της Δυτικής Θράκης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε πως η Τουρκική Δημοκρατία αποτελεί εγγυητή της συνθήκης της Λοζάνης, πως όπως μέχρι σήμερα έτσι από τώρα και μετά θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και να στηρίζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης στον δίκαιο αγώνα τους.

Η συνάντηση με την επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η πέραν του αναμενόμενου διάρκεια της συνάντησης αυτής, αποτέλεσε την καλύτερη απόδειξη. Ο καθηγητής Νταβούτογλου έχει επισκεφτεί πολλές φορές την Δυτική Θράκη και ανέφερε πως στην πρώτη ευκαιρία επιθυμεί να αγκαλιαστεί ξανά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Η επιτροπή με ικανοποίηση είδε τον Νταβούτογλου να μιλά με ονόματα για κάποιους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και να ρωτά για το τι κάνουν. Ο Νταβούτογλου ανέφερε πως η παρουσία του υπουργού Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου στην κυβέρνηση, αποτελεί μεγάλη τύχη για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Eφ. Μιλλέτ 27/7/2013

Σχ : Αυτό με τα μουσουλμανόπαιδα που αρχίζουν να κάνουν σταυρό που το είδε ο Τανέρ ; Άκουσε καμιά φωνή ¨άνωθεν¨ μήπως ;  

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone