ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Οι κάτοικοι της Άγκυρας χειροκρότησαν την Δυτική Θράκη

12eb06590dc80d1ec796967956abe661_XL

Ομάδα 45 ατόμων από την ΤΕΞ με τον πρόεδρο και την διοίκηση μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και την διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ, μετείχαν στην βραδιά Δυτικής Θράκης που οργανώθηκε στα πλαίσια των Διεθνών Εκδηλώσεων Ραμαζανιού που οργανώνει ο δήμος Κετσίορεν της Άγκυρας.

Η εκδήλωση στις αθλητικές εγκαταστάσεις Καλάμπα άρχισαν με τα εγκαίνια του Σπιτιού Πολιτισμού της Δυτικής Θράκης και συνεχίστηκαν με τις ομιλίες των επισήμων. Στα εγκαίνια έκαναν από μια ομιλία ο αντιπρόεδρος του οργανωτικού των Κεντρικών Γραφείων του ΑΚΡ Μαχμούτ Γκιοκσού, ο δήμαρχος του Κετσίορεν Μουσταφά Άκ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης-Άγκυρας Αχμέτ Σαλίχογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) Κοράι Χασάν και ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ.

Ο πρόεδρος της GTGB στην ομιλία του ανέφερε πως ¨Μεταφέρει μια αγκαλιά από χαιρετίσματα από την Δυτική Θράκη και την Κομοτηνή¨, και ευχαρίστησε τον πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης-Άγκυρας Αχμέτ Σαλίχογλου για την πρόσκληση και τον δήμαρχο του Κετσίορεν Μουσταφά Άκ για την φιλοξενία.

Μετά από τις ομιλίες ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν χάρισε στον δήμαρχος του Κετσίορεν Μουσταφά Άκ, έναν πίνακα από τα μαθήματα τέχνης Εμπρού που γίνονται υπό την αιγίδα του συλλόγου, ενώ ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κούρτ του χάρισε ένα πίνακα με το ρολόι-πύργο της Ξάνθης. Το συγκρότημα παραδοσιακών χορών της ΤΕΞ με τα ωραιότατα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Δυτικής Θράκης ενθουσίασε τους θεατές-κατοίκους του Κετσίορεν που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την εκδήλωση.

Εφ. Τρακιανίν Σεσί 22/7/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone