ΤΕΛΕΤΕΣ ΛΗΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΟΥΡΚΟΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή επίδειξης τέλους χρονιάς των παιδικών σταθμών Φιλύρας, Λαμπρού και Καλλυντήριου

137276855184275

Στις 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αυλή του παιδικού σταθμού Καλλυντηρίου η τελετή επίδειξης τέλους χρονιάς των παιδικών σταθμών Φιλύρας, Λαμπρού και Καλλυντήριου που λειτουργούν υπό την στέγη του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Στην τελετή εκ μέρους του κόμματος DEB μετείχε ο αντιπρόεδρος του και υπεύθυνος των γραφείων Ροδόπης Χασάν Χασάν.

Στην ομιλία που έκανε εκεί ο Χασάν, καταρχήν ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν για την πραγματοποίηση αυτής της ωραίας εκδήλωσης. Ανέφερε πως η προσχολική εκπαίδευση που συνιστά το πρώτο βήμα στην παιδεία και είναι αποδεκτή ως ένα παράθυρο προς τον κόσμο για τα παιδιά, αναπτύσσει σε αυτά την αυτοπεποίθηση τους, τις εθνικές τους αξίες και την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο Χασάν ανέφερε πως πριν από ένα περίπου χρόνο ως κόμμα DEB είχαν μεταφέρει στο υπουργείο Παιδείας το αίτημα για νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά και ελληνικά, αλλά πήραν όπως είπε αρνητική απάντηση, και ανέφερε πως θα συνεχίσουν να θέτουν αυτό το αίτημα.

Στην τελετή στο Καλλυντήρι μετείχαν επίσης ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, η αντιδήμαρχος Εσρά Αλιτσαβούς ως εκπρόσωπος του δήμου Αρριανών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Μεχμέτ Εμίν και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο Σααντετίν Σακίρ Χουσείν-επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Κοινωνικό Κίνημα και άλλοι καλεσμένοι.

Οι επιδείξεις των μαθητών των παιδικών σταθμών από Καλλυντήρι, Λαμπρό και Φιλύρα, κέρδισαν τον θαυμασμό των παρευρισκομένων

DSC08296

 

DSC08366

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 2/7/2013