ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΔΥΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Κρίσιμη η κατάσταση δύο τραυματιών

B1682CD854018753D076

Ανακοινώθηκε πως κρίσιμη παραμένει η κατάσταση δύο διαδηλωτών που τραυματίστηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

Τις περασμένες μέρες, κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην συνοικία Κουρτουλούς της Άγκυρας, η αστυνομία πέταξε καψίλιο από βόμβα αερίου που πέτυχε στο κεφάλι την 20 ετών Ντιλάν Ντουρσούν. Υπάρχε ενημέρωση πως το κρανίο της κατέρρευσε και η ζωή της διατρέχει κίνδυνο. Οι γιατροί ανέφεραν πως λόγω κρισιμότητας της κατάστασης την κρατούν ακόμη ναρκωμένη.

Στην δήλωση που έκανε ο πατέρας της ο Καμίλ Ντουρσούν ανέφερε πως η κόρη του χτυπήθηκε από κοντά από την αστυνομία και είπε πως ¨Αυτή την στιγμή είναι στην εντατική. Διατρέχει κίνδυνο για την ζωή της. Λόγω των πόνων και της σοβαρότητας της κατάστασης δεν την ξυπνούν. Για την δεύτερη επέμβαση χρειάζεται να αγωνιστεί η κόρη μου¨.

Κρίσιμη παραμένει και η κατάσταση της 14 ετών Μπερκίν Ελβάν που τραυματίστηκε στο κεφάλι από κάψουλα βόμβας αερίου που πέταξε η αστυνομία στο Οκμεϊντανί. Η Ελβάν εγχειρίστηκε δύο φορές και συνεχίζει να παραμένει ναρκωμένη στην εντατική. Η δικηγόρος της Ελβάν η Εβρίμ Ντενίζ Καρατανά σήμερα θα υποβάλλει μήνυση κατά των υπευθύνων, και θα ζητήσει να εξεταστούν τα βίντεο από τις κάμερες της τροχαίας (ΜOΒΕSE) στην περιοχή.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 18/6/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone