ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ : ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ : ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ

isbirl

Ο Μιχάλης Σακέλης-πρόεδρος του Συνδέσμου Επιβατηγού Ναυτιλίας ανέφερε πως στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την δημιουργία δεσμών ανάμεσα στα τουρκικά λιμάνια και τα λιμάνια της Ελλάδας, και είπε πως ¨Είναι ανάγκη να λυθεί το θέμα της βίζας που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι τουρίστες κατά την είσοδο τους στην Ελλάδα, τα θέματα πρέπει να λυθούν από τις κυβερνήσεις¨.

Στα πλαίσια της 1ης Εμπορικής – Τουριστικής – Πολιτιστικής Έκθεσης expo-AEGEAN 2013 που έγινε στην Μυτιλήνη της Ελλάδας, οργανώθηκε επιχειρηματικό φόρουμ με συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες και με τίτλο ¨Εμπόριο, Τουρισμός, Βιομηχανία¨. Στο φόρουμ μετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάς, ο αντιπρόεδρος Ακίν Καζαντσόγλου, μέλη του Δ.Σ., όπως και μέλη από τα επιμελητήρια Αϊβαλί, Αλίαγα και Οντεμίς. Στην έκθεση για την οποία ενδιαφέρον έδειξαν Έλληνες επιχειρηματίες, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μυτιλήνης Θράσος Καλογρίδης, ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Κούτσικος και ο διευθυντής του ΟΛΘ Παναγιώτης Θεοδοσίου.

Στην εναρκτήρια ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμιρτάς, είπε οι θαλάσσιες γραμμές είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Ανέφερε πως την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε στην Σμύρνη με επιχειρηματία σχετικά με το φέριμποτ που θα λειτουργήσει στην γραμμή Θεσσαλονίκης-Σμύρνης είπε πως Οι εργασίες αυτές προχωρούν γρήγορα. Το φέριμποτ Σμύρνης-Θεσσαλονίκης μπορεί να περνά και από την Μυτιλήνη¨. Ο Ντεμιρτάς υπενθύμισε την μεγάλη επιτυχία του τουρισμού-κρουαζιέρας για την Σμύρνη, και είπε πως μετείχε σε διάφορα φόρουμ στον κόσμο σχετικά με τον τουρισμό κρουαζιέρας. Ο Ντεμιρτάς ανέφερε πως σε κάθε φόρουμ που μετείχε προωθούσε όχι μόνο την Σμύρνη και την χώρα του αλλά και την Μυτιλήνη και τα άλλα ελληνικά νησιά και πρόσθεσε πως ¨Οι δύο χώρες πρέπει να εμπορευτούν από κοινού στον κόσμο τις ομορφιές του Αιγαίου και πρέπει να συστήσουμε κοινές γραμμές¨.

…………….

Εφ. Μπιρλίκ 19/6/2013