ΦΤΗΝΕΣ ΖΩΕΣ

Φοβερή εργατική δολοφονία στα Μούγλα : 7 νεκροί

is-cinayeti-1

Εργάτες που έκαναν συντήρηση σε δεξαμενή σε εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού στη Σμύρνη, δεν μπόρεσαν να βγουν έξω καθώς δηλητηριάστηκαν από μεθάνιο και έχασαν τη ζωή τους.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Υδάτων και Αποχέτευσης Μουσταφά Οζτούρκ (39), μαζί με τον ηλεκτρολόγο Γιουξέλ Κουρούμ (46), το στέλεχος των υποδομών αποχέτευσης Οζτζάν Οζκάν (51), και οι εργάτες Φικρέτ Οζντεμίρ (37), Χασάν Οζγκούρ (43), Μεβλούτ Οζμπακίρ (48), Σερκάν Μιράλ (27), πήγαν σήμερα για εργασίες συντήρησης στον σταθμό λυμάτων στην περιοχή Καραμερσίν.

Σύμφωνα με την είδηση του DHA του Γκιουβέντς Γκιουλούκ, η ομάδα με επικεφαλής τoν Οζτούρκ άρχισαν εκεί να εργάζονται.

Όταν οι εργάτες που κατέβηκαν στην δεξαμενή που είχε νερό βάθους 7 μέτρων, για ώρα δεν βγήκαν έξω, άρχισαν να κατεβαίνουν αλλεπάλληλα κάτω οι συνάδελφοι τους. Οι εργάτες κατέβηκαν και με τα κινητά τους ζήτησαν βοήθεια από την διεύθυνση της επιχείρησης, αλλά δεν μπόρεσαν να βγούνε έξω. Εκεί έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση 6 άτομα.

Ο δε διευθυντής της επιχείρησης Μουσταφά Οζτούρκ ανεσύρθη ημιθανής από δύτες που κλήθηκαν από το λιμάνι του Γκιουλούκ, οι οποίοι βούτηξαν έχοντας βάλει μάσκες αερίου, και ακολούθως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Μιλάς. Παρά τις προσπάθειες όμως που έγιναν εκεί , ο Οζτούρκ δεν έγινε δυνατό να σωθεί και έχασε την ζωή του.

Οι δύτες αυτή τη στιγμή με την στήριξη της ΕΜΑΚ προσπαθούν να βρούνε τα πτώματα των έξι υπολοίπων εργατών, την ώρα που στην περιοχή ακούγονται οι κραυγές πόνου συγγενών και φίλων των θυμάτων που έφθασαν επιτόπου.

Haber.sol.org 17/6/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone