ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

Χιλιάδες αστυνομικοί στο Ταξίμ

Πολλοί αστυνομικοί-ΜΑΤ που συγκεντρώθηκαν επί της λεωφόρου Γκιουμουσιού στις 07.30 μπήκαν στην πλατεία Ταξίμ

Η αστυνομία μπήκε στην πλατεία Ταξίμ με οχήματα ΤΟΜΑ και Ακρέπ. Η αστυνομία συνεχώς κάνει ανακοινώσεις πως ¨Δεν θα γίνει καμμία επέμβαση στο πάρκο Γκεζί. Στόχος μας είναι να ρυθμιστεί ο χώρος γύρω από το μνημείο στην πλατεία¨.

……………….

Όπως δήλωσε ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αβνί Μουτλού στόχος της εισόδου της αστυνομίας στην πλατεία είναι να φύγουν τα πανό και οι αφίσες που είναι κρεμασμένες στο μνημείο του Ατατούρκ στην πλατεία Ταξίμ. Σε δήλωση του που έκανε στο τουίτερ, ο νομάρχης αναφέρει πως ¨Η αστυνομία που θα μπει εκεί δεν θα ακουμπήσει κανένα. Θα φύγουν τα πανό και οι αφίσες που έχουν αναρτηθεί στο μνημείο του Ατατούρκ και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Δεν θα γίνει καμμία απολύτως κίνηση προς το πάρκο Γκεζί και τους διαδηλωτές.

Δυνάμεις των ΜΑΤ που ανέβηκαν στην στέγη του Πολιτιστικού Κέντρου Ατατούρκ άρχισαν να κατεβάζουν τα πανό και τις αφίσες.

……………

Από την άλλη ομάδα μασκοφόρων αναφέρεται πως επιχειρεί να εμποδίσει τους αστυνομικούς πετώντας μολότοφ. Άλλες ομάδες πετάνε πέτρες στους αστυνομικούς. Η αστυνομία τους απομακρύνει με χρήση πεπιεσμένου νερού και με σπρέι πιπεριού.

………….

Haber.mynet 11/6/2013

Σχ : Ζωντανές εικόνες μπορείτε να δείτε αυτήν τη στιγμή (08.50)  στην διεύθυνση 

http://webtv.hurriyet.com.tr/hurriyettv-canli-yayin.aspx

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone