ΠΟΥ ΠΑΣ ΒΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ;….

Κείμενο του ιστολόγιου  19/6/2013

Στις 9/6/2013 στο χωριό Κύρνος της Ξάνθης ο τοπικός Πολιτιστικός-Εκπαιδευτικός και Αθλητικός σύλλογος πραγματοποίησε τα εγκαίνια της έκθεσης των μαθημάτων Κεντήματος-Ραψίματος που γίνονται εκεί με χορηγία από το προξενικό παράνομο σωματείο ¨Τουρκική Ένωση Ξάνθης¨ (ΤΕΞ) .

Στην εκδήλωση όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΤΕΞ, χαιρετισμό απεύθυναν ¨ο πρόεδρος του συλλόγου Ερκάν Αρίφογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου Τσινάρ και ιδιοκτήτης της εφημερίδας Μιλλέτ Τζεγκίζ Ομέρ, ο Αχμέτ Χράλογλου-βοηθός του μουφτή Ξάνθης, η επίτιμη πρόεδρος του κόμματος DEB Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ, ο αντιπρόεδρος της Συμβουλευττικής Επιροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης κύριος Τσετίν Μάντατζη, ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου και ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κύριος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, οι οποίοι συνεχάρησαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, όπως και τους δασκάλους και τους μαθητές των μαθημάτων¨.  

Θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι ώθησε τον δήμαρχο κ. Χατζηευαγγέλου να παραβρεθεί και να εγκαινιάσει μια έκθεση που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον δεδηλωμένο στόχο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, για πλήρη εκτουρκισμό της μουσουλμανικής μειονότητας. Στην παρακάτω φωτογραφία κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Επειδή λοιπόν πιθανότατα δεν ξέρει κάποια πράματα να του τα υπογραμμίσουμε προβάλλοντας κάποιες φωτογραφίες από την έκθεση αυτή.

Προσέξτε κ. δήμαρχε. Δεν θα κάνω λόγο για την τουρκική σημαία που φαίνεται στην έκθεση που εγκαινιάσατε. Τα δύο όμως κάδρα στον τοίχο ξέρετε τι είναι ;  Είναι η μορφή του Μουσταφά Κεμάλ όπως απεικονίστηκε στην περιοχή  Κοτζάτεπε, την παραμονή της ¨Μεγάλης Επίθεσης¨ που έγινε στις 26/8/1922  κατά του ελληνικού στρατού…..

Κύριε δήμαρχε τυχαία λέτε σας τράβηξαν φωτογραφία την στιγμή που ήσασταν κάτω από τα κάδρα ;

Να και το σχετικό μνημείο όπως είναι σήμερα στην περιοχή Κοτζάτεπε :

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone