ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η λογική της ανάπηρης δημοκρατίας του Ερντογάν

Η αντίσταση για το πάρκο Γκεζί από την μια περνά στην ιστορία της δημοκρατίας μας, και από την άλλη δείχνει το λάθος μέρος όπου βρίσκεται η κυβέρνηση του ΑΚΡ στο θέμα της δημοκρατίας.

Οι ετσιθελικές αυταρχικές πολιτικές του Ερντογάν, καθημερινά θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα και την καθιστούν ιδιαίτερα εύθραυστη.

Για όσο ο Ερντογάν δεν αλλάζει την προβληματική αντίληψη που έχει για την δημοκρατία, στην Τουρκία δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε πραγματική δημοκρατία, ούτε κράτος δικαίου, ούτε πραγματική ειρήνη.

Εάν συνεχιστούν οι πονηρές αυταρχικές συνήθειες του Ερντογάν, τότε και η σχετική με το κουρδικό ¨ειρηνευτική διαδικασία¨ θα θαφτεί στην άμμο.

Ναι, η αντίσταση για το πάρκο Γκεζί από την μια περνά στην ιστορία της δημοκρατίας μας, και από την άλλη δείχνει ξεκάθαρα το σε πόσο λάθος μέρος βρίσκεται η κυβέρνηση του ΑΚΡ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν στο θέμα της δημοκρατίας.

Αυτά φάνηκαν ξεκάθαρα :

Το πραγματικό πρόβλημα είναι η λογική της ανάπηρης δημοκρατίας του Ερντογάν, αυτό είναι το πραγματικό θέμα.

……………..

Ο Ερντογάν έχει ανάγκη από κριτική. Ο Ερντογάν έχει ανάγκη από αυτοκριτική. Ο Ερντογάν έχει ανάγκη από επιτελείς που θα του ασκούν κριτική όταν χρειάζεται. Ο Ερντογάν έχει ανάγκη από στενό περιβάλλον που θα του δείχνει τοβ σωστό δρόμο όταν χρειάζεται.

Κάποτε έστω και σε κάποιο βαθμό τα είχε αυτά. Αλλά τώρα και εδώ και καιρό μάλιστα, τα στερείται.

Ο περίγυρος του διστάζει να του ασκήσει κριτική, κανείς δεν βγάζει κιχ έστω και αν βλέπουν κάποια λάθη…

……………..

τ24 2/6/2013

 Χασάν Τζεμάλ