¨ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΒΡΕ¨ !

Αστυνομική επέμβαση στην Άγκυρα σε διαμαρτυρία για το πάρκο Γκεζί

 Με πεπιεσμένο νερό και σπρέι πιπεριού επενέβη στην Άγκυρα η αστυνομία, κατά διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κιζιλαγί θέλοντας να στηρίξουν στην διαμαρτυρία για το πάρκο Γκεζί.

Κατά τις μεσημεριανές ώρες ομάδες τα ΜΑΤ επενέβησαν με σπρέι πιπεριού και πεπιεσμένο νερό στην πλατεία Κιζιλαγί σε ομάδες των KESK και DİSK οι οποίες μετά από το συλλαλητήριο δεν εκκένωναν την πλατεία. Μετά από την επέμβαση ο κόσμος αποσύρθηκε προς Σίχιε, λεωφόρο Γκιοκάλπ και GMK. Και στην λεωφόρο Ατατούρκ υπήρξε επέμβαση με πεπιεσμένο νερό και σπρέι πιπεριού. Διαδηλωτές που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στα γύρω νοσοκομεία.

9 συλλήψεις, εκ των οποίων οι δύο δημοσιογράφοι

Μετά από τα γεγονότα αναφέρθηκε πως έγιναν 9 συλλήψεις, και ότι μεταξύ αυτών ήταν ο Mουσταφά Καγιά-ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού Ulusal και ο κάμεραμαν του καναλιου Σερκάν Μπαιρακτάρ. Οι δημοσιογράφοι αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ : ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !

Στο μεταξύ μετά από την επέμβαση στην πλατεία Κιζιλαγί, εντύπωση προκάλεσαν αυτά που ανέφερε αστυνομικός αξιωματούχος από μεγάφωνα αστυνομικού οχήματος : ¨ Σας μιλώ εξ ονόματος των δυνάμεων ασφαλείας. Αγαπητοί πολίτες μας, η παράνομη διαμαρτυρία εδώ περατώθηκε με την επέμβαση μας, η Κιζιλαγί άνοιξε για οχήματα και πεζούς. Μπορείτε να συνεχίσετε την κανονική σας ζωή. Σας ευχαριστούμε. Όλα για εσάς¨.

…………..

Εφ. Χουριέτ 6/6/2013