ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επιτροπή του IRCICA επισκέφτηκε την περιoχή της Θεσσαλονίκης

1

Στα πλαίσια του καλοκαιρινού προγράμματος Πόλεων με Ισλαμική Κληρονομιά του Κέντρου Έρευνας Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA), ομάδα 25 ατόμων με επικεφαλής τους καθηγητές Σαντίκ Ουνάι και Αμίρ Πάσιτς, επισκέφτηκαν ισλαμικά μνημεία στις περιοχές Selanik (Θεσσαλονίκη), Yenice-Vardar (Γιαννιτσά) και τις Serez (Σέρρες).

2

Η επιτροπή πήγε και στο προξενείο της T.C. στην Θεσσαλονίκη και επισκέφτηκε τον πρόξενο Τουγρούλ Μπιλτεκίν. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης εκεί παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονία Ιωάννης Χατζηδημητρίου.

3

Ο καθηγητής Σαντίκ Σουνάι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Μπιρλίκ σχετικά με την επίσκεψη, είπε τα εξής : ¨Η ομάδα μας αποτελείται από 25 άτομα. Το IRCICA ως πολιτιστικός φορέας της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, έχει και το ίδρυμα ELDURAT που κάνει πολιτιστικές έρευνες στην Σαουδική Αραβία. Υπάρχει λοιπόν το καλοκαιρινό αυτό πρόγραμμα σχολής που ετοιμάστηκε με την συνεργασία αυτών των φορέων. Εμείς λοιπόν κατά την επίσκεψη μας στην Ελλάδα είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε ιστορικά σημεία σε Selanik,Yenice-Vardar, Serez και στο σπίτι του Ατατούρκ. Αυτή τη στιγμή ως ομάδα βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη Σόφια¨.

Εφ. Μπιρλίκ 27/6/2013

Σχ : Συγγνώμη ο δήμαρχος Μπουτάρης ως τι παραβρέθηκε στην επίσκεψη αυτής της ομάδας στο προξενείο ;  Είδε φως και μπήκε ; Διότι άλλο να πάει η ομάδα αυτή στο δημαρχείο, άλλο να πάει αυτός στο προξενείο…

Προσέξτε επίσης πως και στο κείμενο εδώ χρησιμοποιούνται ΟΛΑ τα οθωμανικά τοπωνύμια.