ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ…

Σκληρή επέμβαση στο Τσαλαγιάν

Μόλις η ομάδα των δικηγόρων άρχισε διαμαρτυρία για το πάρκο Γκεζί στο μέγαρο των δικαστηρίων Τσαλαγιάν, αμέσως επενέβησαν τα ΜΑΤ. Μετά την επέμβαση συνελήφθησαν 50 δικηγόροι.

Αστυνομικοί με ασπίδες χρησιμοποιώντας βία έβγαλαν τους δικηγόρους έξω από τα δικαστήρια. Τα ΜΑΤ με σκληρή επέμβαση έβγαλαν έξω τους δικηγόρους, τους συνέλαβαν και τους ανέβασαν στα λεωφορεία. Ο αριθμός των συλληφθέντων δεν είναι σίγουρος αλλά σίγουρα είναι δεκάδες.

Για Τρίτη φορά στο δικαστικό μέγαρο Τσαλαγιάν έγινε διαμαρτυρία δικηγόρων σχετικά με τα γεγονότα στο πάρκο Γκεζί του Ταξίμ

Περίπου 30 δικηγόροι συγκεντρώθηκαν στην αυλή του μεγάρου όπου υπάρχει άγαλμα που απεικονίζει την Θέμιδα, και εκεί διαμαρτυρήθηκαν με χειροκροτήματα για τα τεκταινόμενα και την σκληρή επέμβαση της αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές η συμμετοχή ήταν μικρή αλλά αυτή την φορά υπήρξε ένταση. Οι δικηγόροι φώναξαν το σύνθημα ¨Παντού Ταξίμ, παντού αντίσταση¨ . Τότε αρχικά τους κύκλωσαν οι σεκιούριτυ των δικαστηρίων. Μετά τα ΜΑΤ μπήκαν με τις ασπίδες στα δικαστήρια. Με την είσοδο τους η αντίδραση κλιμακώθηκε. Συγκεντρωμένοι σε μπαλκόνια των δικαστηρίων φώναζαν ¨έξω η αστυνομία¨. Στην αυλή υπήρξαν σπρωξίματα μεταξύ δικηγόρων και αστυνομικών. Τα ΜΑΤ άρχισαν να σπρώχνουν τους δικηγόρους με κατεύθυνση προς τα έξω. Οι δικηγόροι αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς

……………

Κατά το σπρώξιμο κάποιοι δικηγόροι έπεσαν κάτω. Τότες συνελήφθησαν δύο δικηγόροι. Τότε ομάδα περίπου 100 δικηγόρων άρχισαν να περιμένουν έξω από το Α.Τ. Οι δικηγόροι ζητούσαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοι του και φώναζαν ¨Η αστυνομία είναι έξω, ο εισαγγελέας ;¨. Οι δικηγόροι συνέχισαν την αναμονή τους μπροστά στο Α.Τ.

¨ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ¨ 

Ενώ στα δικαστήρια έγιναν ανακοινώσεις πως θα συλληφθούν και θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος αυτών που έκαναν την διαμαρτυρία. Τα ΜΑΤ έβγαλαν τους δικηγόρους έξω και μετά έστησαν οδόφραγμα με τις ασπίδες τους. Ακολούθως η αστυνομία επενέβη με σκληρό τρόπο στους δικηγόρους και τους ανέβασε στα λεωφορεία έξω. Δεκάδες δικηγόροι συνελήφθησαν. Κατά την διάρκεια συνελήφθησαν και κάποιοι δημοσιογράφοι που αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι.

Εφ. Ραντικάλ 11/6/2013

Σχ : σχετικά βίντεο :

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone