ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΠΚΚ

Σε 4 μήνες 1200 άτομα βγήκαν στο βουνό

pkk

Αναφορά που ετοίμασαν δυνάμεις ασφαλείας αποκαλύπτει πως κατά την διάρκεια της διαδικασίας επίλυσης αυξήθηκαν οι εντάξεις στο ΠΚΚ και ότι στους τελευταίους 4 μήνες 1200 άτομα βγήκαν στο βουνό.

Και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις μετά από την δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός Ερντογάν στην σύνοδο των ¨Σοφών ανθρώπων¨ που είπε πως ¨Είμαστε στην αρχή της διαδικασίας, έχει αποσυρθεί το 15% του ΠΚΚ¨, η ματιά στράφηκε στου νέους οι οποίοι κατά την διαδικασία επίλυσης βγήκαν στο βουνό. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν μια εργασία σχετικά με τους νέους οι οποίοι εντάσσονται στην οργάνωση κατά τους τελευταίους 4 μήνες, και εντόπισαν πως στο διάστημα αυτό εντάχθηκαν 1200 νέοι στις τάξεις του ΠΚΚ.

Στην αναφορά που ετοίμασαν οι δυνάμεις ασφαλείας και παρουσιάστηκε σε κάποια κυβερνητικά στελέχη, υπογραμμίζεται πως έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον για την οργάνωση και ότι οι εντάξεις μελών είναι στο μεγαλύτερο σημείο. Σύμφωνα με την αναφορά οι εντάξεις σε μεγάλο βαθμό προέρχονται από μεγαλουπόλεις όπως Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, όπως και από ευρωπαϊκές χώρες. Το σύνολο αυτών που εντάθηκαν στην οργάνωση κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ξεπέρασε τους 1200. Oι εντάξεις από την περιφέρεια είναι πιο χαμηλά σε σχέση με άλλους οικισμούς. Η αναφορά των δυνάμεων ασφαλείας καταγράφει πως οι εκτός Τουρκίας εντάξεις κατά την ίδια περίοδο, περιορίστηκαν στις 200.

……………

Eφ. Ταράφ 30/6/2013