ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΑΥΓΑ !

Ποινή για τα 4 αυγά στον αρχιλοχία

Ο αρχιλοχίας Τ.Τ. καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση για κατάχρηση αξιώματος και πρόκληση ζημίας 0,91 λιρών όταν έβαλε να του κάνουν μια ομελέτα από το στρατιωτικό σιτηρέσιο.

Στις 13 Ιανουαρίου ο αρχιλοχίας Τ.Τ. που ήταν υπηρεσία στην 95ο ΜΧΚ ταξιαρχία στα Μάλγαρα, ζήτησε από τον δεκανέα Γιουσούφ Ντογάν που υπηρετούσε στα μαγειρεία, να του κάνει μια ομελέτα. Την ώρα που ομελέτα ψηνόταν μπήκε στα μαγειρεία ο αντισυνταγματάρχης Ερόλ Ουμούτ και ρώτησε για ποιόν ήταν η ομελέτα, που δεν περιλαμβανόταν στο μενού του πρωινού. Ο δεκανέας Γιουσούφ Ντογάν ανέφερε πως χρησιμοποίησε αυγά που προοριζόταν για την σούπα που ήταν να γίνει την επόμενη μέρα. Ο αντισυνταγματάρχης συνέταξε δικογραφία για το θέμα, και η υπόθεση μεταφέρθηκε στο στρατοδικείο.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ…

Στην δίκη που έγινε στο στρατοδικείο του 2ου Σ.Σ. στις 17/6 ο αρχιλοχίας Τ.Τ. τιμωρήθηκε σε 6 μήνες φυλάκιση. Επίσης αποφασίστηκε ο Τ.Τ. εντός 5 ετών να καλύψει την ζημία των 0,91 λιρών που προκάλεσε στο δημόσιο. Καθώς η ποινή ήταν μικρότερη των 2 ετών, οΤ.Τ. απέφυγε την φυλάκιση. Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του. Εάν ο υπαξιωματικός για μια πενταετία δεν εμπλακεί σε παρόμοιο παράπτωμα, θα αποφύγει την φυλακή.

……………

Εφ. Χουριέτ 21/6/2013