ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ !

Όταν η οικογένεια της δεν της επέτρεψε να δώσει εξετάσεις ζήτησε βοήθεια από την αστυνομία

Η 14χρονη μαθήτρια της 8ης από τα Άδανα, όταν είδε πως οι δικοί της δεν της επιτρέπουν να δώσει εξετάσεις, κάλεσε την αστυνομία για βοήθεια. Η αστυνομία πήγε στο σπίτι και διασφάλισε έστω και την τελευταία στιγμή την συμμετοχή της στις εξετάσεις.

Η Χ.Σ. θέλησε να συνεχίσει τις σπουδές της. Με την παρακίνηση των δασκάλων της θέλησε να δώσει εξετάσεις αλλά η οικογένεια της το αρνήθηκε λέγοντας πως ¨η υλική μας κατάσταση είναι ανεπαρκής, το κορίτσι δεν χρειάζεται να σπουδάσει¨. Η Χ.Σ. το πρωί και ενώ ετοιμαζόταν να πάει να δώσει εξετάσεις, ο 65 ετών παππούς της ο Αλή Σ. και ο 42 ετών πατέρας της ο Τζουμά Σ. την εμπόδισαν.

Ο πατέρας της της είπε πως ¨Μετά το γυμνάσιο δεν θα σε σπουδάσουμε. Δεν θα πάς στις εξετάσεις¨ και δεν την έστειλε. Τότε η Χ.Σ. πήγε σε άλλο δωμάτιο, κάλεσε το 155 και είπε πως ¨Κύριε αστυνομικέ ο παππούς μου και ο πατέρας μου δεν με στέλνουν στις εξετάσεις. Αλλά εγώ θέλω να σπουδάσω. Σας παρακαλώ πάτε με στις εξετάσεις¨.

Μετά από αυτό, μονάδα του τμήματος ανηλίκων πήγε στο σπίτι, πήρε το κορίτσι και το πήγε στην αίθουσα των εξετάσεων. Η Χ.Σ. που πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον δύσκολο μαραθώνιο των δύο ωρών, ακολούθως μεταφέρθηκε στο τμήμα ανηλίκων.

Η Χ.Σ. έδωσε κατάθεση υπό την παρακολούθηση ειδικών κοινωνιολόγων και είπε πως δεν θέλει να γυρίσει στην οικογένεια της που δεν την αφήνει να σπουδάσει. Με εντολή εισαγγελέα ο πατέρας και ο παππούς της έδωσαν κατάθεση και αφέθησαν ελεύθεροι. Η Χ.Σ. εγκαταστάθηκε σε εστία του υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Εφ. Χουριέτ 8/7/2013