ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΝΙΓΔΗ

90 χρόνια αργότερα οι Έλληνες έκαναν λειτουργία στην Νίγδη

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος στα πλαίσια των παραδοσιακών λειτουργιών της άνοιξης τέλεσε λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μακρίνας στην Νίγδη. Στην εκκλησία της Αγίας Μακρίνας που κατασκευάστηκε στα 1858 για πρώτη φορά έγινε λειτουργία μετά από 90 χρόνια.

Στην λειτουργία που τέλεσε χτες το απόγευμα στο Χασάκιοϊ ο πατριάρχης Βαρθολομαίος στην εκκλησία της Αγίας Μακρίνας, μετείχε ο υφυπουργός Γεωργίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, μέλη διάφορων συλλόγων από Αργεντινή, Ελλάδα και Κωνσταντινούπολη, κα ι περίπου 200 άτομα.

Στην δίωρη περίπου λειτουργία αναγνώσθηκαν τμήματα από το Ευαγγέλιο, και ψάλθηκαν ύμνοι. Οι μετέχοντες στην λειτουργία κρατούσαν κεριά και συνόδευαν στους ύμνους. Ο Βαρθολομαίος βγαίνοντας από την εκκλησία έδειξε την αγάπη του σε ένα αγοράκι εκεί.

Επ΄ευκαιρία της λειτουργίας που μετά από 90 χρόνια έγινε στην 155 ετών εκκλησία, κάτοικοι της περιοχής άνοιξαν έκθεση με παραδοσιακά χειροποίητα χαλιά της περιοχής. Οι Έλληνες που μετείχαν στην λειτουργία περιδιάβηκαν την έκθεση και έκαναν αγορές.

Πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν 9/6/2013