ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΙΛΛΕΤ

Δεν μπορεί να δυσχεραίνεται η ελεύθερη φωνή του τύπου

Ως κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης πιστεύουμε πως ο τοπικός μειονοτικός μας τύπος , έχει σημαντικό καθήκον στον αγώνα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων. Γνωρίζουμε από κοντά τις χίλιες μύριες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκτελώντας ανιδιοτελώς το καθήκον τους. Παρακολουθούμε στενά το πώς κατά καιρούς δικάζονται με αστρονομικές ποινές και το πώς επιδιώκεται η φίμωση τους. Αυτοί οι οποίοι αποσκοπούν στο να τρομάξουν και να εκφοβίσουν την φωνή της μειονότητας μας τον τύπο μας, πρέπει να ξέρουν πως ο κόσμος μας με επικεφαλής το DEB έχει την ισχύ και την ενέργεια να στηρίξει τον τύπο του.

Ξέρουμε πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους ασκείται οικονομική και ψυχολογική πίεση σε βάρος της εφημερίδας Μιλλέτ –μια εκλεκτή εφημερίδα της μειονότητας μας- και στον ιδιοκτήτη της Τζεγκίζ Ομέρ. Καταγγέλλουμε την εκ μέρους του εισαγγελέα κλήση σε ανάκριση του Τζεγκίζ Ομέρ, επειδή αποκάλεσε ¨τουρκική ¨ την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Διότι υπάρχει ελευθερία ατομικού και κοινοτικού εθνικού αυτοπροσδιορισμού. Στο θέμα αυτό η Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρες. Συμβουλεύουμε και κρίνουμε επωφελές, η πατρίδα μας που είναι μέλος αυτών των οργανισμών, να επανεξετάσει επειγόντως αυτά που δηλώνει σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές σε όσα συμβαίνουν στην εφημερίδα Μιλλέτ και στον ιδιοκτήτη της Τζεγκίζ Ομέρ, και ως μειονότητα δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Αυτό που επιδιώκεται να φιμωθεί, είναι η φωνή της μειονότητας, και αυτό που επιδιώκεται να περιοριστεί είναι η ελευθερία, η ελευθερία της μειονότητας.

Εάν δεν κινηθούμε με αυτή την συνείδηση, όταν αύριο θα έρθει η σειρά να φιμωθούμε εμείς, τότε με απογοήτευση θα δούμε πως δεν θα υπάρχει κανείς να μας συμπαρασταθεί. Η ελευθερία έκφρασης είναι ένα νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα, Είναι σωστό λοιπόν να αρθούν όλα τα εμπόδια μπροστά σε αυτό το δικαίωμα. Αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως η ελευθερία έκφρασης αποτελεί ένα νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα και αγαπάνε την δημοκρατία, πρέπει όταν υπάρχει μια αδικία, με μαζική-ισχυρή φωνή να δηλώνουν την αντίθεση τους στις επιθέσεις και τους περιορισμούς, ανεξαρτήτως του αν συμφωνούν ή όχι ιδεολογικά. Πρέπει να παραμένουν ενάντιοι με όλη τους την ισχύ.

Με λύπη μας μάθαμε πως η εφημερίδα Μιλλέτ λόγω οικονομικών συνθηκών θα συνεχίσει να εκδίδεται μόνο διαδικτυακά. Η στέρηση του κόσμου μας από την μοναδικής εφημερίδας της μειονότητας που έφτανε και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά, θα στενοχωρήσει ιδιαίτερα τον κόσμο μας. Ελπίζοντας πως αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί, ευχόμαστε τα περαστικά μας στον ιδιοκτήτη της Μιλλέτ Τζεγκίζ Ομέρ,

Στο θέμα αυτό καλούμε τους ανθρώπους που πιστεύουν στην δημοκρατία και την ανωτερότητα του νόμου, να είναι πιο ευαίσθητοι και να υψώσουν την φωνή τους.

ΚΟΜΜΑ DEB

Ιστοσελίδα του κόμματος 4/6/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone