ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΙΚΟΝΙΟ

Εθνική σφραγίδα στην άσκηση

Tatbikata milli damga

Εθνικά στρατιωτικά σχέδια πάνω στα οποία επί μακρόν εργάζονται οι ASELSAN, Havelsan και το TÜBİTAK, θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά σε μια άσκηση.

Άρχισε χτες στο Ικόνιο η άσκηση Işık 2013 στην οποία μετέχουν μονάδες του Σ.Ξ., της αεροπορίας και της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (γνωστοί ως μπορντό μπερελί). Στην άσκηση που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού που έχουν γίνει στην πολεμική αεροπορία.

Η συμβολή των παραχθέντων εθνικών συστημάτων θα κοινοποιηθεί στην κοινή γνώμη στις 28/6 που είναι η μέρα των επίλεκτων παρατηρητών. Μεταξύ των εθνικών προϊόντων που πλέον συγκαταλέγονται στο απόθεμα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι και το πτερυγιούχο κιτ κατεύθυνσης , το λογισμικό μαχητικού αεροπλάνου, κάμερες νυκτός, καταδείκτες στόχων με λέιζερ, και έξυπνα πυρομαχικά, προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί από το TÜBİTAK. Για αυτό τον λόγο η άσκηση αυτή θεωρείται πιο κρίσιμη από τις προηγούμενες.

 Εφ. Χουριέτ 22/6/2013

Σχ : Την ίδια στιγμή κάποιοι φωστήρες εδώ συζητούν ακόμη και το κλείσιμο των λειψάνων των κρατικών πολεμικών βιομηχανιών !  Λοιπόν θα προτείνω κάτι ακόμη πιο οικονομικό. Να καλέσουμε τον τουρκικό στρατό να φυλάξει τα σύνορα μας ! Δεν είναι πιο οικονομικό και ¨συνυπαρξιακό¨ ;