Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣΩΜΑΤΟΣ

Προσευχή Παρασκευής στον Ασώματο

Το χωριό Ασώματος σήμερα είχε πολύ σημαντικούς μουσαφίρηδες. Μετά από πρόσκληση της διαχειριστικής επιτροπής Ασωμάτου, ήρθαν στο χωριό ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και έκαναν την προσευχή τους μαζί με τον κόσμο του Ασώματου.

Στην προσευχή της Παρασκευής μετείχαν οι υποπρόξενοι Αντνάν Οζτούρκ και Αλπέρ Ατάκ, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος των θρησκευτικών λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Αχμέτ Αρίφ, ο πρώην κοινοτάρχης Ασωμάτου Χακκί Εμίν, ο πρώην δήμαρχος Σώστη Ερντογάν Σαίτ, ο δημοτικός σύμβουλος Τουργκάι Μουμίν και κόσμος του χωριού.

Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ μιλώντας στον κόσμο αναφέρθηκε στην σημασία των τριών μηνών, του Ραμαζανιού και της βραδιάς καντίρ.

Ο πρόξενος στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Στην συνέχεια είπε πως πρέπει να στηριχθούν τα μαθήματα κορανίου, τα μειονοτικά σχολεία και να μην διαταραχτεί η ενότητα και η ομοψυχία.

Μετά από την προσευχή της Παρασκευής που έκαναν όλοι μαζί, προσφέρθηκε φαγητό στους καλεσμένους.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 21/6/2013

Σχ : Ο πρόξενος ενδιαφέρεται για τα μαθήματα κορανίου διότι αυτά αποτελούν μηχανισμό τουρκοποίησης της μειονότητας. Διδάσκονται από υπαλλήλους που πληρώνονται από το προξενείο, οπότε… Σχετικά με τα σχολεία, όταν κάνει λόγο για στήριξη τους, εννοεί να μην στέλνουν οι γονείς τα παιδιά σε δημόσια σχολεία, διότι εκεί προφανώς δεν εκτουρκίζονται επαρκώς ! 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone