ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Το μέλος της DHKP-C Mπουλούτ Γιαγιλά που κατηγορούνταν πως ήταν βομβιστής αυτοκτονίας, απήχθη στην Αθήνα

Ο καταζητούμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας μέλος της DHKP-C Mπουλούτ Γιαγιλά, λέγεται πως απήχθη στην Αθήνα. Σύμφωνα με ιστοσελίδες κομμουνιστικών και μαρξιστικών ομάδων, ο Μπουλούτ Γιαγιλά, απήχθη από το σπίτι του στην οδό Σόλωνος στις 30 Μαΐου.

Αναφέρεται πως ο Μπουλούτ Γιαγιλά-καταζητούμενος από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στα πλαίσια της επιχείρησης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, προχτές το βράδυ στις 21.30 απήχθη από 5 άτομα που τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν. Υπήρξαν αναφορές πως η πινακίδα του αυτοκινήτου που τον απήγαγε ανήκε στην αστυνομία των Αθηνών, πως η αστυνομία αρχικά το παραδέχτηκε και ότι αργότερα το διέψευσε.

Αναφέρεται πως ο Γιαγιλά που ήταν μέλος της ¨Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους σε Τουρκία και Κουρδιστάν¨ που βρίσκεται στην συνοικία Εξάρχεια-χώρος γνωστός ως χώρος συνάντησης πολιτικών προσφύγων και αριστερών ομάδων, απήχθη μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που είδαν να τον ανεβάζουν στο αυτοκίνητο.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Αναφέρεται πως αριστερές ομάδες, δικηγόροι, πολιτικοί και συνδικαλιστές αναζήτησαν τον Μπουλούτ Γιαγιλά σε Α.Τ. της Αθήνας αλλά δεν βρήκαν ίχνη του. Ακροαριστερές ομάδες σε ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν την απαγωγή του Μπουλούτ, και κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση πως συνεργάστηκε με την Τουρκία. Στις ανακοινώσεις αναφέρεται πως οι μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών συνεργάστηκαν, και ζήτησαν να δοθεί τέλος στις συλλήψεις των αιτούντων άσυλο.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει πως κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας που οργανώθηκε μπροστά στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, λέχθηκε πως ο Μπουλούτ-μέλος της DHKP-C μεταφέρθηκε στην Τουρκία. Ανακοινώθηκε πως σήμερα στις 17.00 στα Εξάρχεια θα γίνει ακόμη μια διαμαρτυρία για αυτό το θέμα.

Ο Γιαγιλά που αναζητείται ως βομβιστής αυτοκτονίας της DHKP-C, είχε συλληφθεί πριν από δύο μήνες στην Ολλανδία διαμαρτυρόμενος για την επίσκεψη Ερντογάν, αλλά οι Ολλανδοί αξιωματούχοι είχαν πει πως ¨τον αφήσαμε ελεύθερο¨.

Πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν 1/6/2013

Σχ : Ας ελπίσουμε πως δεν ακολουθήσαμε την παράδοση που έχουμε δημιουργήσει ως Ιούδες…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone