ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Έκκληση για παραίτηση της κυβέρνησης από διανοούμενους και καλλιτέχνες

gezi2saldiri1_7

Διανοούμενοι και καλλιτέχνες, ενάντια στις άγριες αστυνομικές επιθέσεις που γίνονται σε όλη την χώρα, δημοσίευσαν κείμενο με το οποίο καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Μεταξύ των πρώτων που υπογράφουν το κείμενο είναι δημοσιογράφοι, επιστήμονες, δικηγόροι, μουσικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς και διανοούμενοι.

Η επιμονή της κυβέρνησης στην καταστροφή του πάρκου Γκεζί και στην κατασκευή εκεί του εμπορικού κέντρου και του στρατοπέδου πυροβολικού παρά την δικαστική απόφαση, όπως και η αστυνομική βία σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη την Τουρκία, κινητοποίησε διανοούμενους και καλλιτέχνες. Ονόματα που από την πρώτη μέρα των διαμαρτυριών και μέχρι τώρα μετέχουν στην αντίσταση, μετέτρεψαν το αίτημα για ¨παραίτηση της κυβέρνησης¨ σε μια καμπάνια συλλογής υπογραφών.

Το κείμενο που υπογράφεται καταρχήν από δεκάδες διανοούμενους, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους έχει ως εξής :

¨Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να παραιτηθεί

Η απάνθρωπη, βάρβαρη και παράνομη επίθεση που με πρωθυπουργική εντολή έγινε σε βάρος του λαού μας στο Ταξίμ και σε όλη την Τουρκία, έχει επιφέρει απώλεια κάθε νόμιμου ερείσματος της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί υπό κανένα τρόπο να συνεχίσει τα καθήκοντα της, και πρέπει αμέσως να παραιτηθεί¨.

1) Aλλαεντίν Σενέλ-καθηγητής

2) Μουμτάζ Ιντίλ – συγγραφέας-δημοσιογράφος

3) Α. Οκτάι Ντεμιρκάν (Μέλος περιβαλλοντικού συλλόγου Αλεξανδρέτας)

4) Αμπντουλλάχ Νεφές (Ποιητής)

5) Αμπντουρραχμάν Μπαϊράμογλου (δικηγόρος)

6) Αχμέτ Αμπακάι (πρόεδρος CGD)

…………

………….

Haber.sol.org 16/6/2013