ΝΕΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

To Iσραήλ ανέπτυξε νέο όπλο για επίγειους στόχους

Spice-250, yeni İsrail füzeleri Suriye hava savunması için

Την ώρα που διαρκεί η συζήτηση για τον αν η Ρωσία πούλησε ή όχι στην Συρία τους πυραύλους S-300, το Ισραήλ έβγαλε ήδη στην αγορά τους έξυπνους πυραύλους Spice-250 που θα εξαφανίσουν εκείνους τους πυραύλους.

Η λέξη Spice (Smart, Precise Impact, Cost-Effective) σημαίνει έξυπνος, ακριβούς χτυπήματος και χαμηλού κόστους.

Το Ισραήλ παρέθεσε για πρώτη φορά αυτούς τους πυραύλους στο Air-Show που έγινε τις προάλλες στο Παρίσι.

Ο μικρότερος εξ αυτών των πυραύλων είναι 250 κιλών, αλλά υπάρχουν και εκδόσεις των 500 και 1000 κιλών. Διαθέτουν κατεύθυνση με GPS-İNS και ηλεκτρο-οπτικά. Σε περιπτώσεις θαλάσσιων στόχων παρεμβαίνει και το λέιζερ. Οι πύραυλοι έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν και κινούμενους στόχους. Οι πύραυλοι αυτοί εξ αρχής κατασκευάστηκαν ώστε να εξαπολύονται προς τους εχθρικούς στόχους, χωρίς την είσοδο στο βεληνεκές της εχθρικής αεράμυνας. Πρόκειται για είδος πυραύλων κρουζ.

Π.χ. το Ισραήλ δύναται να χτυπήσει τους πυραύλους S-300 που βρίσκονται στην Συρία, χωρίς να μπει στο βεληνεκές τους.

Οι Spice-250 αποτελούν προϊόν της εταιρίας Rafael, και σύμφωνα με την εταιρία ο πύραυλος έχει την δυνατότητα να καθορίζει μόνος του τον στόχο και το περιθώριο λάθους όταν χτυπά είναι στα 3 μέτρα. Και δεν είναι δυνατόν να ξεγελαστούν.

Θεωρητικά μια κατασκευή της Lockhed Martin όπως ένα F-16ls ή ένα F-15Is της Boeing μπορεί να φέρει 28 τεμάχια Spice-250. Δηλαδή ένα και μόνο αεροπλάνο σε μια του έξοδο μπορεί να χτυπήσει 28 διαφορετικούς στόχους

Το παρακάτω βίντεο με γραφικά περιγράφει αυτούς τους πυραύλους

Savunmasanayihaberleri.net  20/6/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone