O ΙΜΑΜΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΙΩΠΗΣΕ…

Εντολή ¨σιώπα¨ στον μουεζίνη

Ο μουεζίνης Φουάτ Γιλντιρίμ ο οποίος είχε διαψεύσει τις ειδήσεις για προπηλάκιση του ιμάμη και για ποτά μέσα στο τζαμί Βαλιντέ Σουλτάν, χτες ερωτώμενος είπε πως ¨Δεν μπορώ να μιλήσω χωρίς άδεια¨.

Διαδηλωτές οι οποίοι στα επεισόδια της 30 και 31 Μαΐου συγκρούστηκαν με την αστυνομία, τραυματίστηκαν και ένα τμήμα τους κατέφυγε τότε στο τζαμί Βαλιντέ Σουλτάν. Όταν η εφημερίδα Σταρ έδωσε την σχετική είδηση με τον τίτλο ¨Προπηλάκισαν τον ιμάμη, ήπιαν ποτά μέσα στο τζαμί¨ , εμείς συναντηθήκαμε με τον μουεζίνη του τζαμιού αυτού τον Φουάτ Γιλντιρίμ. Ο Γιλντιρίμ ανέφερε πως κανείς δεν τον προπηλάκισε και περιέγραψε αυτά που έζησε. Αλλά η εφημερίδα Ακίτ συνέχισε τους ισχυρισμούς.

Ο Σουλεϊμάν Γκιουντούζ-αρθρογράφος της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, μπήκε στο τζαμί και συναντήθηκε με τον μουεζίνη του. Ο Γκιουντούζ άκουσε από τον Φουάτ Γιλντιρίμ το τι έγινε στο τζαμί, τα περιέγραψε στην στήλη του και μετά πρόσθεσε το σχόλιο ¨Σκέφτεται κανείς σε τι κατάσταση θα ήμασταν σήμερα εάν έβγαιναν στον δρόμο οι θρήσκοι άνθρωποι ;¨. Από την άλλη, ο πρωθυπουργός Ερντογάν στις συγκεντρώσεις του συνεχίζει τους ισχυρισμούς πως ¨Αυτοί πίνουν ποτά στο τζαμί¨.

Ως εφημερίδα Ταράφ από την πρώτη μέρα που είχε βγει η είδηση συναντηθήκαμε με τον Φουάτ Γιλντιρίμ. Καθώς ο πρωθυπουργός συνέχισε τους ισχυρισμούς πως ¨πίνουν ποτά στο τζαμί¨, θελήσαμε να τον συναντήσουμε ξανά. Όταν πήγαμε χτες στην αυλή του τζαμιού υπήρχε ένας στρατός δημοσιογράφων. Αλά αυτή τη φορά ο Φουάτ Γιλντιρίμ δεν συναντήθηκε με τον τύπο. Του έγινε προειδοποίηση από την μουφτεία Κωνσταντινούπολης. Του υπενθύμισαν πως κρατικός λειτουργός δεν μπορεί να μιλά στον τύπο άνευ αδείας.

………………

Για να γίνει αντιληπτό καλά το θέμα δημοσιεύουμε ξανά την συνέντευξη που είχε δώσει στην Ταράφ ο Γιλντιρίμ.

Φουάτ Γιλντιρίμ : ¨Δεν υπήρξε καμία επίθεση στο τζαμί. Πρόκειται για λάθος είδηση. Καθώς τα γεγονότα στον περιβάλλοντα χώρο κλιμακώνονταν, έκλεισα την πόρτα του τζαμιού. Άνθρωποι οι οποίοι είχαν επηρεαστεί από το σπρέι πιπεριού που πετούσε η αστυνομία, για να σώσουν την ζωή τους έσπασαν την πόρτα του τζαμιού και μπήκαν μέσα. Δεν υπήρξε καμία προπηλάκιση. Όλοι είναι παιδιά αυτής της κοινωνίας και της πατρίδας. Λέγεται επίσης πως ¨ήπιαν ποτά στο τζαμί¨. Το θέμα αυτό αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ένα άτομο άφησε ένα κουτάκι μπύρας. Εμείς αυτό δεν το είδαμε, άλλωστε δεν μπορούσαμε και να το δούμε. Αυτό διαπιστώθηκε από την κάμερα της αστυνομίας. Εμείς ανοίξαμε την πόρτα μας σε αυτούς που η υγεία τους ήταν σε άσχημη κατάσταση. Στην περιοχή Μπεσίκτας υπήρχαν τρεις φορές περισσότεροι άνθρωποι από το πάρκο Γκεζί.

Θέλησαν να καθαρίσουν το τζαμί

Λέγεται πως ¨μπήκαν με τα παπούτσια στο τζαμί¨. Μα φοβόταν για την ζωή τους και δεν τα έβγαλαν. Μάλιστα την επομένη κάποιοι από τους διαδηλωτές ήρθαν και είπαν στον αρμόδιο ασφαλείας στην πόρτα πως ¨Χτες μπήκαμε με τα παπούτσια μας, θέλουμε να καθαρίσουμε τον χώρο τώρα¨. Αλλά δεν υπήρχε ανάγκη διότι ήδη υπάλληλοι του δήμου καθάριζαν το τζαμί¨.

 Εφ. Ταράφ 11/6/2013

Σχ : Ο Ερντογάν δεν είναι θρήσκος είναι έμπορος θρησκείας γιατί ξέρει την ¨πελατεία¨ του. Το λέμε για αυτύς που παραμυθιάζονται με την πίστη του στο Θεό. Ναι και μόνο η φρασεολογία ενός ηγέτη έχει μεγάλη σημασία, αλλά τα έργα διαψεύδουν συχνά την ρητορική του. Είναι τόσο θρήσκος όσο ο Καρατζαφέρης…