ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συνδικάτα και οργανώσεις άφησαν την δουλειά για την διαδήλωση για το Γκεζί

Στην διαμαρτυρία αποχής από την εργασία που άρχισε χτες η KESK, εντάχθηκαν σήμερα και οι DİSK, TTB και TMMOB. Έτσι τέσσερεις οργανώσεις με 850 χιλιάδες μέλη, γιατροί, εργάτες, αρχιτέκτονες και μηχανικοί, κατέβηκαν για να στηρίξουν την φύση, την ζωή, τον μόχθο και το Ταξίμ. Οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στο Κιζιλαγί της Άγκυρας, στην πλατεία Γκιουντογντού στην Σμύρνη, ενώ στην Κωνσταντινούπολης δεκάδες χιλιάδες άτομα συναντήθηκαν στην πλατεία Ταξίμ. Επίσης απεργίες έγιναν σε διάφορες πόλεις όπως Αττάλλεια. Σμύρνη, Νικομήδεια, Τσανάκκαλε, Προύσα και Κίλις.

Εργαζόμενοι σε τομείς υγείας, λιμανιών, λάστιχων, ηλεκτρικού και αερίου που υπάγονται στην Συνομοσπονδία Συνδικάτων Επαναστατών Εργατών (DİSK), εργαζόμενοι στους τομείς υγείας, παιδείας, δήμων, εφοριών που υπάγονται στην Συνομοσπονδία Συνδικάτων Δημοσίων Υπαλλήλων(KESK),γιατροί που υπάγονται στον Ένωση Γιατρών Τουρκίας (TTB), όπως και μηχανικοί και αρχιτέκτονες της Ένωσης Επιμελητηρίων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Τουρκίας (TMMB), άφησαν τις δουλειές τους και συγκεντρώθηκαν στις πλατείες με το σύνθημα ¨Στήριξη στην φύση, στην ζωή, στον μόχθο και στο Ταξίμ¨.

Πορεία 3 χιλιάδων ατόμων με επικεφαλής τον πρόεδρο της DISK Κανί Μπέκο, τον πρόεδρο των εργατών κλωστοϋφαντουργίας Ριντβάν Μπουντάκ και την Γ.Γ. της DISK Αρζού Τσερκέζογλου, είχε πανό που έγραφε ¨Βαδίζουμε ενάντια στην δικτατορία του ΑΚΡ¨.

……………..

Εφ Χουριέτ 5/6/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone